27.01.2014., 14:32
|
|
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Autor Zwer23
Inače, što se tiće toga koliko vrijedi fax, e tu ima jako puno istine da te drilaju s nepotrebnim informacijama i na kraju ne znaš ništa a znaš svašta i ako doma ne učiš sam znanje ti je li-la, to pricam za TVZ, za FER ne znam, to neka kažu FERovci...
Najveći problem je što se izađe van s nula prakse, i onda te nitko takvog ne želi zaposliti, a i kad se zaposliš shavatiš da nemaš pojma...
A recimo da znaš i drilao si doma...problem su i testiranja neka i razgovori za posao, pitaju te par pitanja nevezanih za struku i na temelju toga odaberu...a kako oni znaju da ja nisam baš pravi čovjek za posao, a ja sam baš možda doma drilao ku lud i znam duplo više od prosjeka znanja drugih na tom razgovoru.
|
Eto, ja sam FERovac, pa iz perspektive FERovca (prije Bologne) kazem da je isto ko i svudje, gnjave te i drilaju da ucis stvari koje ti realno nikada nece trebati osim ako se ne zelis baviti znanstvenim radom, sto 95% studenata nece...
Komentar na ovaj drugi dio sto si spomenuo - razvijaj soft skills... Istrazuj portale za posao tipa mojposao ili posao.hr, ima tamo gro dobrih savjeta od psihologa kojima je to posao... Malo zaguglaj isto za savjete u vezi razgovora za posao... To mozda i je najveci problem novajlijama - ne znaju prezentirati sebe ili svoje interese (znanje je manje bitno jer ionako nista ne znas kad si zelen)... Poslove koje sam dobio nisam dobio na temelju znanja, nego na temelju mojih osobnih interesa, odn., potencijala koji sam pokazao na razgovoru za posao - velik interes za storage sustave i virtualizaciju, a kasnije kako sam napredovao su me zvali da dodjem raditi u par firmi na temelju preporuka (networking koji sam izgradio do tada)... Recimo sam da sam se samo jednom javio na natjecaj za posao od 5-6 firmi za koje sam do sada radio... Sad, jel to do faxa ili ne, ti procijeni...
Inace, ne mogu ni usporediti kolicinu znanja koju sam stekao nakon sto sam se zaposlio sa fantazijama koje sam pricao kada sam bio na razgovorima za posao... 
NVMe1 - 512GB Micron 3400, PCI-E 4.0 x4
NVMe2 - 512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
AMD Radeon 780M integrirana grafika
2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS
Dell Latitude 7390
intel i7 8650U, 1.90-4.20GHz, 4-core
32GB DDR4
512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
intel UHD 620
13.3" FullHD IPS Touchscreen
|