Citiraj:
Autor eKICh
@ Carange Gloom, nije da nikoga branim, čovijek je napravio recenziju mobitela ne jednog, više njih, pošto to nisu brandovi i svi znamo da kod takvih mobitela kontorle možda nisu takve kao što top brandova, ali ipak pogledaj koliko košta jedan Samsung, Sony, HTC, LG... u tom rangu specifikacija kao što je Inew valjda duplo skuplje (pričamo o slobodnoj prodaji) k tome tu je i dual SIM što je još jedan + što večina ljudi se odlučuje na ovakve mobitele. Što se tiće garancije ti kineski mobiteli se mogu kupiti i širom europe isto tako kao i kod nas (jeste da su skuplji pogotvo kod nas) ali onda automatski dobivaš 2 godine garancije na njega i ne moraš slati u Kinu.
Možda je u neku ruku neobjektivan oko same procijene, ali to je njegova procijena, valjda bi od 10 ljudi da naprave recenziju istoga mobitela bilo 10 različitih mišljenja, uostalom ne tjera te on da kupiš baš taj mobitel, on je to napravil nekome koga zanima taj mobitel da mu ili pomogne oko kupnje istog ili da ga odgovori od kupnje.
Isto tako trebao bih nakon 3-4 mjeseca nadopuniti svoju recenziju da se vidi dali mobitel uredu dali je naišao na kakve probleme ili bilo što drugo.
Vidim skeptičan si i ne vjeruješ kineskim mobitelima, pa mislim da ni nije za tebe neki kineski mobitel.
Isto tako ovdje je tema otvorena da ljudi pričaju iskustva iz o stranicama s kojih kupuju, pa bi bilo dobro da administrator na prvu stranicu napravi neku kao ko anketu gdje ljudi mogu pisati iskustva od određenih kineskih prodavača, tako da ljudi koji prvi put dođu ovdje ne moraju čitati svih 184 stranice.
|
Puno toga si iscitao iz mog posta, stvari kojih se uopce nisam dotakao, a kamoli rekao svoje misljenje.
Na prvoj stranici i ima link na gugl docs anketu s dojmovima na pojedine modele i shopove.
Govorio sam iskljucivo o garanciji, pohvalno je da se pisu recenzije, ali ostajem pri tome da je garancija koju shopovi "daju" u najmanju ruku upitna (naravno ovo ovisi i o pojedinom webshopu), i da bi bilo u redu da ljudi znaju koji su rizici prije nego naruče.
@pokra: naravno da ima i pozitivnih primjera, no pitanje je koliko ih je u odnosu na one negativne. Jesi dobio taj refund? Takvo nesto bi me recimo ohrabrilo da moje iduce narudzbe idu preko geeka, a ne preko ostalih kineza. EDIT: ah sad vidim datum na poruci, please, svakako javi tu kako je proslo.
Sto se tice ag-ovih recenzija, ne zelim se upustati u besmislena prepucavanja, ali kako on moze dati svoje misljenje, valjda mogu i ja svoje. I ovo s garancijom nije bilo upuceno samo njemu. Nemam nista protiv covjeka, dapace drago mi je da pise svoje recenzije, ali ipak mi se cini da bi mogao biti objektivniji. Naravno njegova recenzija, njegova stranica, moze pisati sto god zeli, ali volio bih da to bude vise recenzija, a ne uvjeravanje "kupi ovaj mobitel jer je super, mana mu je baterija ali mozes kupit zamjensku pa to zapravo i nije mana" i slicno.
Ag, nhf, ispricavam se ako sam te (ili nekog drugog uvrijedio), samo pokusavam dati konstruktivnu primjedbu.