View Single Post
Staro 25.01.2014., 13:37   #94
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor Zwer23 Pregled postova
jedan od natječaja za posao...koliko faks nije bitan...

Uvjeti

- visoka izobrazba tehničkog ili prirodoslovnog smjera (FER, PMF, FOI…)
- min. 2 godine iskustva a poslovima dizajna i razvoja programskih rješenja
- odlično poznavanje objektno orijentiranog programiranja sa iskustvom iz prakse
- odlično znanje programiranja u C++ i .NET tehnologija
- odlično poznavanje relacijskih podatkovnih baza (SQL)
Nadjemo jednog kvalitetnog programera bez zavrsenog faxa i on se javi na takav najtjecaj i dobije posao... I sta cemo sad? To nisu striktni uvjeti, vec poprilicno fleksibilni... Najdrazi su mi natjecaju gdje se trazi ekipa sa 10+ godina rada u struci... Sto mislis da je zabranjeno javiti se ako imas 5 godina rada u struci? Sve ovisi o interviewu i sto ces i kako ces proci tamo...

Citiraj:
Autor s4vgR Pregled postova
Tako je. Jer ovaj "networking" što kolega calypso spominje, meni više sliči na taj rođački zato jer potpuno negira korist od obrazovanja na fakultetu ...
Taj networking o kojem ja pricam je networking kao pojam i nema veze sa 'rodjackim stilom'... To sto ti imas neke brije u glavi, mene se ne tice... Ili ces izjavit i da je LinkedIn isto tako platforma za 'rodjake'?

Citiraj:
Autor ivan77 Pregled postova
Ovdje mješate pojam "networking" među ljudima i "rodjačku balkansko uhljebljivanje" putem nepotizma, korupcije i seljačije.
To ne da su dvije različite, nego dijametralno suprotne stvari.
Eto, napokon netko mudar ko zna o cem pricam...

@Svima - razvijajte soft skillove, koliko god glupo zvucao taj pojam... Dakle, uredska politika, pregovaranja, diplomacija, smalltalks, itd... Specijalizirana znanja su OK i dat ce vam posao, ali bit ugodan i kvalitetan sugovornik i kolega na poslu je ono sto ce vam zadrzati taj posao... Cisto kao primjer cu navesti da imam u firmi dvojicu vrhunskih, ali stvarno vrhunskih developera/inzenjera sa kojima jednostavno ne mogu raditi... Da se mene pita, zabio bi im otkaz u roku keks jer su si umislili da su zvijezde... :/

GMKTec K8Plus
AMD Ryzen 7 PRO 8845HS, 3.80-5.10GHz 8-core
64GB DDR5-5200 (2x32GB), quad-channel
NVMe1 - 512GB Micron 3400, PCI-E 4.0 x4
NVMe2 - 512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
AMD Radeon 780M integrirana grafika

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
intel i7 8650U, 1.90-4.20GHz, 4-core
32GB DDR4
512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4