Citiraj:
Autor Zwer23
jedan od natječaja za posao...koliko faks nije bitan...
Uvjeti
- visoka izobrazba tehničkog ili prirodoslovnog smjera (FER, PMF, FOI…)
- min. 2 godine iskustva a poslovima dizajna i razvoja programskih rješenja
- odlično poznavanje objektno orijentiranog programiranja sa iskustvom iz prakse
- odlično znanje programiranja u C++ i .NET tehnologija
- odlično poznavanje relacijskih podatkovnih baza (SQL)
|
Nadjemo jednog kvalitetnog programera bez zavrsenog faxa i on se javi na takav najtjecaj i dobije posao... I sta cemo sad? To nisu striktni uvjeti, vec poprilicno fleksibilni... Najdrazi su mi natjecaju gdje se trazi ekipa sa 10+ godina rada u struci... Sto mislis da je zabranjeno javiti se ako imas 5 godina rada u struci? Sve ovisi o interviewu i sto ces i kako ces proci tamo...
Citiraj:
Autor s4vgR
Tako je. Jer ovaj "networking" što kolega calypso spominje, meni više sliči na taj rođački zato jer potpuno negira korist od obrazovanja na fakultetu ...
|
Taj networking o kojem ja pricam je networking kao pojam i nema veze sa 'rodjackim stilom'... To sto ti imas neke brije u glavi, mene se ne tice... Ili ces izjavit i da je LinkedIn isto tako platforma za 'rodjake'?
Citiraj:
Autor ivan77
Ovdje mješate pojam "networking" među ljudima i "rodjačku balkansko uhljebljivanje" putem nepotizma, korupcije i seljačije.
To ne da su dvije različite, nego dijametralno suprotne stvari.
|
Eto, napokon netko mudar ko zna o cem pricam...
@Svima - razvijajte soft skillove, koliko god glupo zvucao taj pojam... Dakle, uredska politika, pregovaranja, diplomacija, smalltalks, itd... Specijalizirana znanja su OK i dat ce vam posao, ali bit ugodan i kvalitetan sugovornik i kolega na poslu je ono sto ce vam zadrzati taj posao... Cisto kao primjer cu navesti da imam u firmi dvojicu vrhunskih, ali stvarno vrhunskih developera/inzenjera sa kojima jednostavno ne mogu raditi... Da se mene pita, zabio bi im otkaz u roku keks jer su si umislili da su zvijezde... :/