View Single Post
Staro 24.01.2014., 23:34   #85
Domi
-.
Moj komp

Domi's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
Citiraj:
Autor calypso Pregled postova
Na koji nacin je taj netko na temelju diplomskog dobio posao vani? Jel se javljao na posao ili ga je netko preporucio? Ako je bilo po preporuci, to je tipican primjer networkinga...
Nisam još pročitao sve postove iz rasprave (tek sad prolazim kroz njih), ali naletio sam na ovo pa samo da spomenem slučaj ljudi koje ja znam:
1. frend se zaposlio u Googleu u Americi isključivo na temelju odličnog završnog rada (FER2 generacija, Bolonja, imali smo i završni i diplomski rad) koji je kasnije nastavio dorađivati i koji mu je ujedno bio i diplomski rad.
2. frend se zaposlio u Googleu u Švicarskoj također bez ikakve preporuke frendova s faksa/mentora/kolega iz kojekakvih udruga/beta-gama-pijevaca i sl. na kaj ti pucaš.

Pa zatim još neki poznanici s faksa završili u švicarskom Googleu, jedan u MS-u...
I mislim da za većinu njih (ili čak sve, samo za jednu osobu nisam sigruan) vrijedi priča kako ih tamo nisu progurale preporuke i networking.

A sad idem pročitati ostatak postova i nadati se da negdje već nije napisana slična/identična mudrolija kao ova moja.