View Single Post
Staro 24.01.2014., 15:22   #583
osspaljeni
Silence
Moj komp

osspaljeni's Avatar

Datum registracije: Jul 2011
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Kad sam imao E8400 C0, patio sam od višestrukih psihičkih problema i nesanice dok nisam sa kolegom swapao za E0 Tako da nikad više C0, čak ni da je ovaj X5470 100 kn

Eto ga X5470 od istog sellera. Samo cifra je opaka.
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Dakle, koliko vidim radi se isto o ASSRock pločama. Da, ne stanu više od 2 nova mikrokoda. A imamo ih 3.
Dakle, skinite opet novi čisti BIOS ROM sa ASRockovog sajta za svoje ploče i prvo pobrišite stare mikrokodove u onom MMTOOL-u KOJI ODGOVARAJU novim, dakle obrisati:
CPU ID: 0676, 0677 i 067A.

Nakon što ste ih pobrisali, tada insertajte nove po onom postupku od osspaljenog ili legije.
Citiraj:
Autor Street_Racer Pregled postova
Ja sam napravio istu stvar, obrisao te starije kodove i stavio novije, ali nakon updatanja primjetio sam da mi fale neke instrukcije koje su do tada bile vidljive u CPU-Z (SSE4.1 npr.) tako da to očito nije baš isto. Ili su možda u tom novijem setu uključene i starije pod drugim nazivom? Zna li netko točnije o čemu se radi?
Citiraj:
Autor Street_Racer Pregled postova
Upravo to sam i napravio tako, ali možda sam se krivo izrazio, meni još nije stigao xeon, još mi je E8500 na ploči, na njemu su nestale te instrukcije nakon brisanja starih i stavljanja novih kodova.
Ali budem ja ponovio postupak za svaki slučaj.
0676 i 067A je širok pojam i obuhvaća jako puno procesora (ne samo Xeone već i Core2Quad i Core2Duo i Celerone itd.)
Nemojte brisati stare kodove s tim nazivom bezveze.
Vjerovatno postoji razlog zašto treba ubaciti 2 koda za 0676.

Ako ne stanu svi kodovi napravite kako je tamo napisano: ubacite ILI kodove za 0676 ILI kod za 067A ovisno koji vam je CpuID

A o čemu se radi mogu samo pretpostaviti:
Znači kodovi koji su tamo za download su za Xeone sa CpuID 0676 i 067A.
Možebit da si pobrisao kodove za Core2Quad i Core2Duo koji imaju isti CpuID.

Zadnje izmijenjeno od: osspaljeni. 24.01.2014. u 15:35.
osspaljeni je offline   Reply With Quote