Citiraj:
Autor Drug Brko
Kad sam imao E8400 C0, patio sam od višestrukih psihičkih problema i nesanice dok nisam sa kolegom swapao za E0  Tako da nikad više C0, čak ni da je ovaj X5470 100 kn 
|
Eto ga
X5470 od istog sellera. Samo cifra je opaka.
Citiraj:
Autor Drug Brko
Dakle, koliko vidim radi se isto o ASSRock pločama. Da, ne stanu više od 2 nova mikrokoda. A imamo ih 3.
Dakle, skinite opet novi čisti BIOS ROM sa ASRockovog sajta za svoje ploče i prvo pobrišite stare mikrokodove u onom MMTOOL-u KOJI ODGOVARAJU novim, dakle obrisati:
CPU ID: 0676, 0677 i 067A.
Nakon što ste ih pobrisali, tada insertajte nove po onom postupku od osspaljenog ili legije.
|
Citiraj:
Autor Street_Racer
Ja sam napravio istu stvar, obrisao te starije kodove i stavio novije, ali nakon updatanja primjetio sam da mi fale neke instrukcije koje su do tada bile vidljive u CPU-Z (SSE4.1 npr.) tako da to očito nije baš isto. Ili su možda u tom novijem setu uključene i starije pod drugim nazivom? Zna li netko točnije o čemu se radi?
|
Citiraj:
Autor Street_Racer
Upravo to sam i napravio tako, ali možda sam se krivo izrazio, meni još nije stigao xeon, još mi je E8500 na ploči, na njemu su nestale te instrukcije nakon brisanja starih i stavljanja novih kodova.
Ali budem ja ponovio postupak za svaki slučaj.
|
0676 i 067A je širok pojam i obuhvaća jako puno procesora (ne samo Xeone već i Core2Quad i Core2Duo i Celerone itd.)
Nemojte brisati stare kodove s tim nazivom bezveze.
Vjerovatno postoji razlog zašto treba ubaciti 2 koda za 0676.
Ako ne stanu svi kodovi napravite kako je tamo napisano: ubacite
ILI kodove za 0676
ILI kod za 067A ovisno koji vam je CpuID
A o čemu se radi mogu samo pretpostaviti:
Znači kodovi koji su tamo za download su za
Xeone sa CpuID 0676 i 067A.
Možebit da si pobrisao kodove za Core2Quad i Core2Duo koji imaju isti CpuID.