View Single Post
Staro 24.01.2014., 14:24   #61
s4vgR
Premium

s4vgR's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Citiraj:
Autor calypso Pregled postova
Iskreno, ne znam sto bih ti savjetovao... Fax ti jako malo znaci u ovoj drzavi, sto ce ti potvrditi mnogi, pa cak i FERovci za koje se vjerovalo da posao nadju jos na faxu... Znam par FERovaca koji su par godina trazili posao, a oni koji ga imaju nisu bas zadovoljni sa placama... Ako cemo iskreno, fax sluzi iskljucivo jednoj jedinoj stvari - i to ne samo kod nas, nego svugdje - networking, odn., upoznavanje ljudi sa kojima ces jednog dana suradjivati ili zapoceti vlastiti biznis... Ono sto ces naucit na faxu, mozes odmah sada sjest i malo youtube, malo MIT predavanja, malo nekakvi teaching websiteovi i sve ces znat ako te interesira, samo sto neces dobiti ocjenu koja ionako nista ne vrijedi...
Moram priznat imho da je ovo gotovo skroz pogrešno razmišljanje, tipično hrvatsko, koje je nametnuto od medija koji se gotovo isključivo bave krim miljeom, korupcijom i pljačkom. Pogotovo za fakultet kao što je FER. Ako si ti zbilja dobar inženjer koji je uspio na fakultetu shvatiti bitne koncepte i naučio neke konkretne tehničke stvari koje se mogu primijeniti na tržištu, tebi su vrata otvorena svugdje. Znam ljude koji su čisto na osnovi svojeg diplomskog rada na FER-u dobili posao u uglednim svjetskim kompanijama vani. Tako da fax sigurno ne služi samo networkingu. Za takve stvari imaš političke partije i slične organizacije. Ni jednoj kompaniji na tržištu nije u interesu zapošljavat ljude koji ne znaju ili su lijeni.
s4vgR je offline   Reply With Quote