24.01.2014., 14:24
|
|
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Citiraj:
Autor calypso
Iskreno, ne znam sto bih ti savjetovao... Fax ti jako malo znaci u ovoj drzavi, sto ce ti potvrditi mnogi, pa cak i FERovci za koje se vjerovalo da posao nadju jos na faxu... Znam par FERovaca koji su par godina trazili posao, a oni koji ga imaju nisu bas zadovoljni sa placama... Ako cemo iskreno, fax sluzi iskljucivo jednoj jedinoj stvari - i to ne samo kod nas, nego svugdje - networking, odn., upoznavanje ljudi sa kojima ces jednog dana suradjivati ili zapoceti vlastiti biznis... Ono sto ces naucit na faxu, mozes odmah sada sjest i malo youtube, malo MIT predavanja, malo nekakvi teaching websiteovi i sve ces znat ako te interesira, samo sto neces dobiti ocjenu koja ionako nista ne vrijedi...
|
Moram priznat imho da je ovo gotovo skroz pogrešno razmišljanje, tipično hrvatsko, koje je nametnuto od medija koji se gotovo isključivo bave krim miljeom, korupcijom i pljačkom. Pogotovo za fakultet kao što je FER. Ako si ti zbilja dobar inženjer koji je uspio na fakultetu shvatiti bitne koncepte i naučio neke konkretne tehničke stvari koje se mogu primijeniti na tržištu, tebi su vrata otvorena svugdje. Znam ljude koji su čisto na osnovi svojeg diplomskog rada na FER-u dobili posao u uglednim svjetskim kompanijama vani. Tako da fax sigurno ne služi samo networkingu. Za takve stvari imaš političke partije i slične organizacije. Ni jednoj kompaniji na tržištu nije u interesu zapošljavat ljude koji ne znaju ili su lijeni.
|
|
|