View Single Post
Staro 24.01.2014., 00:29   #53
Helix
Premium
Moj komp

Helix's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor calypso Pregled postova

Nije to bas uvijek tako... Nije posao sefa/managera da zna tehnikalije... Za to i zaposljava strucnjake koji su specijalizirani za takva podrucja... Posao rukovodioca (sef/manager u ovoj prici) je da zna razumjeti zahtjeve koje postavlja biznis i da ih zna dobro rasporediti svojim zaposlenicima koji su strucnjaci u svojim podrucjima... Iz prve ruke ti mogu reci da kada maknes takvog rukovodioca nastaju veliki problemi, pitanje je samo da li taj rukovodioc u stanju prenijeti biznis zahtjeve na tehniku i to je ono sto se mora jako dobro izabrati... Najbolji specijalisti su najcesce totalni kupus na sefovskim pozicijama i to se pokazalo kao istina nebrojeno puta, u kojoj god bransi pogledas - medicina, informatika, proizvodnja, pa cak i kapetani u sportu... Jednostavno nemaju ideju kako organizirati svoj tim, nego zele ili sve sami rjesavati ili ne vide izvan svoje branse, pa imas super inzenjerska rjesenja koja ne rjesavaju nista, ali su bas super inzenjerski izvedena...
Slazem se sa time, no možda sam se krivo izrazio, nisam ni mislio da svaki sef treba znati obavljati poslove strucnjaka za pojedina podrucja. Ono sto sam želio reci je da dosta sefova nema ni osnovne vjestine koje zahtjeva sefovska pozicija, kao primjerice adekvatnu komunikaciju sa zaposlenicima te koordiniranje veceg broja ljudi. A i često se zna vidjeti tvrdoglavost i neobjektivnost na štetu zaposlenika, a nekad i same firme.
Nego dosta genralizacija

Sretno svima sa zapošljavanjem, odnedavno sam i ja u istim vodama
Helix je offline   Reply With Quote