View Single Post
Staro 23.01.2014., 22:32   #49
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
Certifikati vrijede, no ovisno je koji i za koju namjenu. Imati neki CCNP je u rangu MSxx varijatni, brdo ljudi, često jako malo toga stvarno znaju. No pojaviti se s CCIE ili nečim sličnim je potpuno drugačije.
A firmi je zgodnije zaposliti ljude koji već imaju certifikate ako biraju iz mnoštva prijavljenih na natječaj.
E sad si naso CCIE... Jos da ekipi kazes da za CCIE treba jedno 2-3 godine cackanja po Cisco opremi i to na ozbiljnijim sustavima, da kosta par tisuca eura i da svaki CCIE certifikat ima svoj broj i trenutno mislim da u svijetu ima manje od 40.000 CCIE certificiranih strucnjaka... To je top of the pops certifikat i bazira se na prakticnim testovima... Ali sto jest jest, kada imas CCIE, najmanja placa u najbezveznijoj drzavi je 2000EUR, a vani raste u nebo...

http://www.bradreese.com/worldwide-ccie-count.htm

Citiraj:
Autor Helix Pregled postova
Slažem se da se od zaposlenika traži sve više dok dosta šefova ne zadovoljava ni neke entry level uvjete za posao.
Nije to bas uvijek tako... Nije posao sefa/managera da zna tehnikalije... Za to i zaposljava strucnjake koji su specijalizirani za takva podrucja... Posao rukovodioca (sef/manager u ovoj prici) je da zna razumjeti zahtjeve koje postavlja biznis i da ih zna dobro rasporediti svojim zaposlenicima koji su strucnjaci u svojim podrucjima... Iz prve ruke ti mogu reci da kada maknes takvog rukovodioca nastaju veliki problemi, pitanje je samo da li taj rukovodioc u stanju prenijeti biznis zahtjeve na tehniku i to je ono sto se mora jako dobro izabrati... Najbolji specijalisti su najcesce totalni kupus na sefovskim pozicijama i to se pokazalo kao istina nebrojeno puta, u kojoj god bransi pogledas - medicina, informatika, proizvodnja, pa cak i kapetani u sportu... Jednostavno nemaju ideju kako organizirati svoj tim, nego zele ili sve sami rjesavati ili ne vide izvan svoje branse, pa imas super inzenjerska rjesenja koja ne rjesavaju nista, ali su bas super inzenjerski izvedena...

Citiraj:
Autor Zwer23 Pregled postova
Ako je ostalo malo nejasno..ja sam ovime htio pitati koji su mi idući koraci da napredujem...
imam 3 godine TVZ-a, inžinjerstvo rač.mreža,
imam ukupno do sada što honorarno, što službeno, 18mj radnog iskustva, većinom u teh.podršci... da li onda dalje ići certifikatima ili dovršiti još 2 godine faksa, a pretpostavljam da je najbolje i dovršit faks i jedan cert!?
Iskreno, ne znam sto bih ti savjetovao... Fax ti jako malo znaci u ovoj drzavi, sto ce ti potvrditi mnogi, pa cak i FERovci za koje se vjerovalo da posao nadju jos na faxu... Znam par FERovaca koji su par godina trazili posao, a oni koji ga imaju nisu bas zadovoljni sa placama... Ako cemo iskreno, fax sluzi iskljucivo jednoj jedinoj stvari - i to ne samo kod nas, nego svugdje - networking, odn., upoznavanje ljudi sa kojima ces jednog dana suradjivati ili zapoceti vlastiti biznis... Ono sto ces naucit na faxu, mozes odmah sada sjest i malo youtube, malo MIT predavanja, malo nekakvi teaching websiteovi i sve ces znat ako te interesira, samo sto neces dobiti ocjenu koja ionako nista ne vrijedi...

Iako, postoji jos jedan aspekt ovdje... Ako odes jos 2 godine na fax, onda ti se mozda potrefi pa kriza zavrsi i lakse nadjes posao ili lakse odes van posto cemo tada vec 2 godine biti u EU... Blazeni studosi, jedu za 5-10kn dnevno i nemaju nikakvih briga, eh, da mi se vratit opet u to doba (sa sadasnjim primanjima)...

GMKTec K8Plus
AMD Ryzen 7 PRO 8845HS, 3.80-5.10GHz 8-core
64GB DDR5-5200 (2x32GB), quad-channel
NVMe1 - 512GB Micron 3400, PCI-E 4.0 x4
NVMe2 - 512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
AMD Radeon 780M integrirana grafika

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
intel i7 8650U, 1.90-4.20GHz, 4-core
32GB DDR4
512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4