Imam HP 8710p laptop, kupljen krajem 2006. godine... koštao oko 11000kn, ali tad je to bila zvijer samo takva. Nekako su ga prešle godine, a i stvari mu rikavaju polako (npr. iz nekog razloga na bateriji svako malo gasi LAN karticu, monitor, a nvidia driver javi da je prekinut rad, wlan kartica ne radi dobro, fingerprint ne radi, quick lauch buttons ne rade ili nema driver za win 8...).
Mislio konačno kupit nešto novo, ali što više gledam ponudu to sam zbunjeniji?!
Ne znam koja je klasa uopće ovaj 8710p danas. Jel to Zbook ili Elitebook, hmm, ali i jedan i drugi su skupi ko sam vrag, hardverski slabi, sa skoro ništa RAM-a i samo s intel gpu :S.
HP Envy modeli i Dell 7537, 7737... imaju glossy ekran. Mislio sam da je to sranje zabranjeno prije 5 godina

.
Treba mi nešto što će durat nekoliko godina, i5 ili i7 CPU, obavezno zasebna grafička, RAM bar 8GB, disk ne mora bit veći od 500GB, a bilo bi super da može stati i neki SSD.
Ekran sam htio 15.6", ali vidim da moje želje "stanu" tek u 17" i to obavezno matt, full HD, odnosno nikako glossy. Unutra će ionako HDMI-jem bit spojen na 24" monitor cijelo vrijeme, a kad je vani ne želim gledati u glossy odsjaj. Touchscreen je apsolutno nepotreban, ali vidim da ga guraju...
Namjena i nije nešto posebno, ali kad upadne da nešto mora obavit - da to i obavi. Od CAD-a na terenu do učitavanja pceksperta u sobi

. Važno mi je da se ne grije i ne troši ko blesav (poput nekih Lenova), jer radi 24 sata na dan bez gašenja. Ako trenutni laptop preko noći može izgasit ventilatore tako da čujem samo disk, onda to očekujem i od novog

.
Cijena? 8-9 tisuća, može i nešto više ako je nečim opravdano, s tim da eventualna dogradnja na ssd ne treba bit u cijeni, ali windowsi bi morali bit

.
Molim prijedloge
Hvala