View Single Post
Staro 22.01.2014., 23:44   #32
Dr_faca
Premium
Moj komp

Dr_faca's Avatar

Datum registracije: Oct 2010
Pozdrav,evo da vam riješim nedoumice oko toga da li bi htijeli ili ne ići na testiranje...
Bio sam danas na tom testiranju i iskustva i zadaci su ovakvi...

1.Bilo nas je cca 30+-
2.Sjedite 2 ili 3 u klupi
3.Pišete Psiho+Stručni SPAN-ov test

1.Test
Imaš 3 vrste slova d koje tražiš u redu gdje je 40-50 istih i sličnih slova kao sa slike.Psiholog štopa vrijeme imaš 20sec po redu,a imaš 14 redova,rješavaš s lijeva na desno kad on kaže novi red,ideš u novi red.

2.Test
Tzv. matematički test,gdje je psiholog rekao da se prati koncentracija osobe.Dakle imate 2 reda broje u gornjem redu 3 broja koja se zbrajaju ili oduzimaju i u donje isto redu tako.Izračunate gornji red i dobijete npr. 15(to pamtite-nesmijete nigdje zapisivat) zatim računate donji red i on ispadne 14.Ako je gornji red ispao veći od donjeg,onda te brojeve oduzimate.A ako je npr. gore 14,a dole 15,onda ih zbrajate.
Bilo je 5 redova(x5 zadataka u bloku) x 10 stupaca.
To rješavate dok vam on ne kaže vrijeme gotovo,neznate koliko imate vremena i morate rješavat po redu.

3.Test
Bio je test prepoznavanja likova.Npr. čekić crno-bijeli gdje je drška bijela a željezo crno i tako 5 slika sličnih izmješanih crno bijelo i moraš nać isti lik.
Naravno kreće od lakšeg prema težem,nisam siguran da je bilo određeno vrijeme,ali si mogao preskakat.Mislim da je bilo 38-40 zadataka

4.Test
Bio je test vizualiziranja.Tj. imaš neki oblik,"otvoren" , "rastvoren" , "nesložen" a kada ga idete vizualizirati složite npr. kocku ili piramidu...itd...
Počinje sa nekim geometrijskim tijelima i onda prelazi na složene dijelove,kuća,crkva,stolica,neznam ni ja šta sve ne...
Bilo je isto cca 38-40 zadataka.

5.Test
Bio je test sinonima i antonima.Dakle sinonimi riječi koje su slične,npr. muž-suprug,mrtav-krepan itd... I antonima,riječi koje su suprotnog značenja otvoren-zatvoren,jeftin-skup....itd...
Tu je bilo 60 takvih zadataka.
Bilo je nekih "čudnih" riječi,barem meni,npr. majestičan

6.Test

Bio je test nizova,tj. domino test,imate niz sa domino "figurama" i nastavljate neki niz koji je započet,naravno isto počinje sa lakšim prema težim.Također možete preskakat i vraćat se ako stignete kasnije.
Bilo je nekih 8stranica,prve dvije stranice su imale najviše pa se smanjivalo,npr. na 7. i 8. stranici je bilo po 4 zadatka(niza)

Stručni ispit
Dakle to je SPAN-ov stručni ispit,koji se temelji 90% na poznavanju Microsoft tehnologija.Pitanja su na engleskom,a odgovaraju se na hrv.
Neke koje sam zapamtio:
Slojevi OSI modela
Razlika Hub i Switch
Deferencijalni i inkrementalni backup
Group policy,šta je i kako se pokreće
Koji port je za mail server(ili tak nešto)
Bio je jedan zadatak sa ip adresom i subnetom.Neki ip i dole 5 sličnih adresa i koja od njih spada pod taj zadani subnet.
I bilo je još dosta pitanja vezana za npr. Microsoft Exchange i za još neke Microsoftove appove.
Test se piše 25min.Sve je pisanje,dakle nema zaoukruživanja.

Eto nadam se da sam dovoljno približio iskustvo...
Dr_faca je offline   Reply With Quote