View Single Post
Staro 21.01.2014., 12:14   #116
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
mene moja instruktorica (pozdrav Snježana ) odmah prvi dan na poligon, upoznavanje auta (corsa, bajna sa 1.7D motorom) koje je proslo da sam ja odmah sve nabrojao - hop, idemo malo po parkingu i do Starog grada........

inace, prema Starom gradu (tvrdava, gdje je hasan pasa zavrsio u Kupi, prije puno vremena) je cistina . nigdje nista s desne strane osim spustine na livadu sa drvecem (jos dalje je rijeka, jel, Kupa), s druge strane zidic cijelim putem gdje ces opaliti ako skrenes.

cisto navikavanje na volan, prva-druga-treca, dobio osjecaj za volan i odmah drugi/treci sat je bilo parkiranje bocno / na rikverc.........

prije 10og sata u promet po centru, vozao instruktoricu kao osobni vozac, cekao ispred banki, cekao ispred HEPa dok je placala racune itd......... odvezao nekih 27 sati (tj, toliko je bilo navedeno, barem dva puta po 2 sata u komadu sam bio pod utjecajem pive pa smo se dogovorili da samo upise kao da sam vozio ), izasao na ispite i prosao, izasao na voznju i iz prve polozio.

i tek nakon polozenog je bilo >>ucenje kako voziti u stvarnom okruzenju<<. saltanje usred skretanja, prestizanje, kocenje u situacijama gdje si malo preblizu, pa prvi snijeg ili ledena kisa............

sve sjedne s vremenom, ako imas iole talenta za upravljanje automobilom. ako ne, onda si valjda svjestan da ti nista ne ide, da se bojis svega oko sebe, nemas povjerenja, tlaka s sam sebi i drugima vozacima.

jos jednom, meni je najljepse otici po ZG-u i tamo fino se voziti sa ljudima koji u 97% voze - normalno. onih 2% su seronje sa najcesce mrcinama od auta koji se guraju ili upadaju ispred na 20 cm da ja moram kociti ili vonabe Pulic sa golfom kojem cupa mast. preostalih 1% su ljudi kakvih ima 50% u SK, gnjecenje, tlaka, neznanje, nemar, sporost reakcije, nikako-da-prebacim-vise-u-trecu-jer-idem-28km/h, jednostavno polusposobni ili nesposobni vozaci.

danas svatko moze imati vozacku, nazalost. e i da, ja kad sam polagao, mene je izaslo ogromnih 1880 kuna vozacki (), mislim da je bilo lijecnicki 300, ispiti 300 i prva pomoc 70 kuna. tako nesto, mozda sam malo fulao za ovo za ispite i pregled, ali sama voznja je bila - 1880 kuna .
danas koliko kosta bi mi ostalo za dobro auto koje bi me sluzilo godinu dana.........

Burko je offline   Reply With Quote