Citiraj:
Autor calypso
Da sad uzmes HD650 i usporedis, skuzio bi da je razlika u cijeni nekih 4-5 puta, a razlika u zvuku nije vise ni par posto...
Tako ti to ide sa hifi opremom...  Razlika izmedju 99% i 99.9% je 5 puta, pa onda ide 99.99% sto je jos 5 puta, pa 99.999% sto je jos 5 puta, i eto tebe na 125x razlike u cijeni za audiofilski sustav...  Sto nije nemoguce kad pogledas proizvodjace tipa Accuphase u paru sa nekakvim suludo skupim elektrostatskim zvucnicima (ni nazive proizvodjaca vise ne znam)...
|
Postoji i jedna pozitivna stvar za one koji su u potrazi za dobrim zvukom (a mogu se smiriti tj. ne kupuju opremu ko zene cipele) a to je da prilikom izlaska toga 99,99% onome 99,9% poprilicno pada cijena. Tako se danas poprilicno dobra oprema (ne racunajuci zvucnike i slusalice) moze kupiti (novo) za 30% cijene od prije 5 godina. Koliko je kvaliteta zvuka napredovala u tih 5 godina ostavljam onima sto kupuju 99,99999% da odluce i pravdaju iznose koje su potrosili.
Posto je ovo tema o slusalicama reci cu da meni kod slusalica iz vise klase najvise znaci koliko su udobne, trajne i kakav im je kabel. Sam zvuk u klasi iznad 100€ (ili 50€ ako pricamo o kinezima) upada u tih 0,1% i nije mi presudan.