Tema: Slusalice
View Single Post
Staro 20.01.2014., 14:28   #1155
flyer1
Premium
Moj komp

flyer1's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
@Neo-ST: K701 bi ti bile dobra referenca šta se od takve serije/tipa slušalica može očekivat. primamljivija ponuda bi tad bila k550, koje su skoro upola jeftinije i zatvorenog su tipa. i najbolji način za provjeru odgovaraju li ti uopće za vrstu glazbu koju inače slušaš.
Citiraj:
Autor calypso Pregled postova

Dajem savjete iz perspektive jednog diskofila koji je poslusao par tisuca albuma, vecinom u MP3 formatu i koji glazbu slusa uglavnom non-stop... Ti albumi nisu svi snimani niti masterirani u vrhunskim svjetskim studijima
bitna je ovde i 'žanrovska opredijeljenost' i komercijalni faktor koji je prati. većina glazbe koju ja slušam slabo je globalno poznata (nije nikakav elitizam, barem je danas dostupno sve relevantno što je izdano u ediciji od 10 kom naviše), što za sobom nažalost povlači brojne kompromise i redukcije prilikom samog procesa stvaranja albuma. tako da su dosta albuma u suštini lossy masteri, pa je ripanje istih u flac (ili druge lossless formate) zapravo paradoks...ili vinilna izdanja s lošim pressingom koja rezultiraju s neželjenim krckanjem i sl...

nisam ljubitelj naglašavanja bas frekvencija, zvuk bi trebao težit prirodnosti, no bez individualne komponente isprobavanja pojedinog para slušalica, ove/one zvučne, nema mogućnosti za pravedan 'sud' o komponenti. naravno da svakome to nije moguće (prvo meni, pa onda nadalje) pa se onda mora 'vjerovat na riječ' - jer ni budžet nije najčešće neograničen, ali onda imamo najčešći ishod tipa 'e ovo mi zbilja ne zvuči nešto posebno'...ali hardver se mora (u bio kojoj mjeri) prilagodit vlastitim preferencama.

konkretan primjer je kombinacija koju sam isprobao jednom, esi juli@ zvučna i senn hd650. zvuk je jednostavno predivan - tamniji, topliji, skoro pa nenaglašen, meni idealna kombinacija - dok mi je frendu ista kombinacija bila meh, pa je 650 zamjenio s nekim sonyevim koje su isto koštale dosta novca, ali ni izdaleka mi nisu bile kao 650...šteta šta nisam imao love da ove dobacim k sebi
flyer1 je offline   Reply With Quote