View Single Post
Staro 19.01.2014., 21:54   #4
quazar912
Premium

quazar912's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor flyer1 Pregled postova
ovako, mene je nedavno frend zamolio za sličnu stvar da mu pomognem u potrazi za sličnim dvd uređajem do nekih 250-300kn, media player mu nije igrao zbog toga što ima kolekciju optičkih medija.

i onda smo malo surfali i došli do zaključka da dvd playeri nemaju previše smisla, jer nijedan ne podržava mkv, ne podržava h.264, podržava mp4, ali ako je aac audio kodek u mp4 kontejneru, video će ostat nijem i sl...

onda se malo rastegnuo s budžetom, nabavio br player za nešto manje od 600 kn, uredno žvače sve šta mu se ubaci, 2.0 usb podrška i kao šlag na tortu - bd playback.

lako moguće da se neki model sličnih/istih mogućnosti da nabavit i koji za poneku kunu manje. jer izdvojit 300-njak kuna za klasični DVD uređaj kojeg je - budimo pošteni - pregazilo vrijeme, nema mi više puno smisla.
točno, DVD (mpeg2) je stvar prošlosti - u stvari, nije za onoga ko gleda na CRT, ali na LCD ili plazmu je BD player sa mkv ili mp4 formatom ono što je nekad bio DVD sa CRTom.

Već sam jednom pisao da sam se gadno za***o što sam kupovao DVD (mpeg2) dok sam imao CRT TV - sad mi oni ne vrijede niš jer ih je pregazio FULL HD.
No i dalje tvrdim da ne treba trošit lovu ni na BD diskove jer će još brže stić 4K a onda opet ista priča.
quazar912 je offline   Reply With Quote