nekidan kupio laptop u konfiguraciji s 500gb diska, 8GB rama, GT740M 2GB (overkill ali nisu nudili nista s manje vrama a da je kolko-tolko sposobno)i i3-3217U@1.8GHz. imao sam priliku kupiti nesto jaci hp s hd8750m ali posto se u njemu nalazi a8-4500m koji treba duplo visu snagu (34w naprema 17w), znaci da se i vise grije sto bas i nije pozeljno za laptop. sto se tice snage, iste je jacine kao i moj i3 tako da su te cetiri jezgre samo za show.
laptop je vecinom, ako ne i sav od plastike iako ostavlja dojam da je znatno tvrde i robusnije grade. kamera je takva kakva je, taman da me sugovornik prepozna. disk koji se nalazi u njemu je standardni 5400rpm disk koji bas i ne veseli korisnika ako se radi o pokretanju nekih igara iako u windowsima radi sasvim solidno. zvuk koji laptop moze reproducirati je sasvim zadovoljavajuce kvalitete s obzirom da se radi o laptopu. ekran nije nista posebno i lako gubi kontrast i boje ako se ne postavi u pravi kut gledanja. baterija traje do 2.5-3h, ovisno o koristenju i sto se radi na njemu. sto se tice igara, limitirane su na 60fps afterburnerompa se fps krece slijedece: cod4 na high postavkama bez filtera radi od 45-60fps, burnout paradise radi slicno, killing floor od 40-60fps a cs go u online mecevima od 45-60fps dok u okrsajima s botovima zna pasti i do 18 fps posto su botovi kontrolirani procesorom koji se (u ovom slucaju) bas i ne moze pohvaliti nekom posebnom snagom.
sve u svemu, posto sam trazio laptop na kojemu cu tu i tamo moci zaigrati neke nezahtjevne naslove, za te novce, posto nisam htio ni amd proc ni amd grafu zbog jako losih iskustva s driverma, mislim da sam dobro prosao (3700kn).