Tema: Slusalice
View Single Post
Staro 19.01.2014., 16:18   #1127
morph
*

morph's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:
Dajem savjete iz perspektive jednog diskofila koji je poslusao par tisuca albuma, vecinom u MP3 formatu i koji glazbu slusa uglavnom non-stop... Ti albumi nisu svi snimani niti masterirani u vrhunskim svjetskim studijima, i definitivno nisu ripani iz SACD-ova...
Ne vidim kakve veze ima to što slušaš puno glazbe sa temom. Može netko poslušati 10000 albuma u 128 kbps mp3 ili na vinilima pa ne vidim zašto bi zbog toga bio kompententan davati savjete čovjeku koji treba savjet o slušalicama ili pojačalu za iste. Također kakve veze ima SACD sa raspravom kad je isti tek od relativno nedavno moguće izripati i to koliko znam samo uz pomoć PS3, a s tim se rijetko kome da zafrkavati.

Citiraj:
Isto tako, iza sebe imam glazbeno obrazovanje i druzim se intenzivno sa jako puno akademskih glazbenicika (klasicnih uglavnom), plus sto sam u organizaciji jednog koncertnog ciklusa u MD Lisinski... Rekao bih da sam prosao test kompetencije u ovakvim raspravama...
Meni to nisu nikakve refrence za preporuku onoga što se traži u ovoj temi. Ne vidim vezu između klasičnih akademskih glazbenika, organizacije koncerata te slušalica i pojačala.

Shvaćam što želiš reći i sam sam skloniji slušanju glazbe nego slušanju uređaja. Ali ako je nekome gušt testirati uređaje, kablove ili što već (a ovo jest hardverski forum) sigurno mu neću soliti pamet. Ili savjetovati nekome da su zapravo integrirana zvučna i pojačalo jedno te isto i nema mu smisla istraživati u tom pravcu jer ja eto slušam mp3 demo snimke, nemam sobu za slušanje glazbe, a i kiša povremeno padne pa zbog toga audiofilski mambo džambo nema smisla.

U najgorem slučaju čovjek može otići u kakav dućan sa audio opremom i tražiti da mu spoje što već želi poslušati i uvjeriti se sam ima li priča smisla ili nema.

Zadnje izmijenjeno od: morph. 19.01.2014. u 16:57.
morph je offline   Reply With Quote