Tema: Slusalice
View Single Post
Staro 19.01.2014., 13:48   #1120
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Citiraj:
Autor calypso Pregled postova
Meni je bitnije da imam OK pojacalo (DENON AVR-1910), dobre zvucnike (Audio Epilog Adut) i dobre slusalice (Senn HD25-1) i BRDO MP3ica i to je tocno to sto meni treba za uzivanje u glazbi...

Koliko ljudi uopce ima apsolutno sve u FLACu? Za MP3 stvarno ne treba neki pretjerano audio sustav...
Ko da sam sebe opisao. U doba kad sam krenuo razmisljat o tome da bi mi zvuk trebao biti malo kvalitetniji od sony linije za 400 tadasnjih maraka (solidna f..kin linija!) - krenuo sam prvo slusati sto to ljudi smatraju kvalitetnim soundom. Pa se nasluso svacega od stereo sustava za 2000 kn do nekakvih fancy ass rotel + god-knows-which zvucnika gdje je cijeli sustav kostao ~30,000 kn.

Generalni zakljucak je da uz malo truda možeš pogodit kvalitetnu kombinaciju pojačalo, source, kablovi, stalci i speakeri, a sve to za relativno normalne pare (sub 10k kuna). Na kraju zavrsio sa 60%/40% rabljenih/novih B&W zvucnika sa Marantz pojacalom. Od audio CD playera odustao jer jednostavno neam mjesta, volje ni snage mijenjat sve te CDe. Kvalitetno kodirani mp3ovi su mi vise nego dovoljni. Napominjem da nigdje ne pricam o audiofilizmu - volim i znam prepoznat kvalitetan zvuk, al' ne ganjam tu ultimate perfekciju koju nije moguce definirati cisto zato jer nema smisla. A i ne perem uši svaki dan

Kod slušalica sam zapeo na Sennheiseru (HD205 trenutno). Htio sam HD25, al' nikako na zelenu granu s tolko para za običan par slušalica (sad mi je možda malo žao), pa uzeo jeftiniju varijantu. Nekad uskoro će ih zamijenit neki HD5xx model. Više od toga nema smisla utuć jer mi ni audio source nije bajan. Al' i na ovima se da fino zavalit uz Dianu Krall