View Single Post
Staro 19.01.2014., 09:27   #5303
brandon
azriel

brandon's Avatar

Datum registracije: May 2008
Citiraj:
Autor pajopajo Pregled postova
vidim da smo prešli na temu ne kupujte kineske mobitele jer su krš problem je kad bi kupci za 100-200 dolara htijeli da dobiju navigaciju+fotoaparat+playstation 4 u vrhunskom izdanju.
evo moj zopo 810 napunio 7 mjeseci i radi savršeno zadnji mjesec imam miui rom i mogu reći da je super
Pa, nismo na ništa prešli. Sukladno valu ekstaze imaš i val očaja. Ovi nedavni postovi pridodaju realnosti po pitanju kineskih mobitela.

Međutim jako je bitno za buduće kupce da nauče na našim greškama i da budu upućeni u kakve sve probleme mogu upasti, jer neće svi kupiti Zopo 810

Problemi većine klonova, malih brendova i firmi koje samo kelje drugo ime na isti mobitel:
  • Loš quality control (QC) mobitela - dobra šansa da dobiješ slučajno ili namjerno mobitel sa defektom (moguće da reselleri kupe jeftino seriju sa greškom koju onda "operu" internacionalno)
  • Mobiteli su rushani u produkciju sa nedovršenim mogućnostima i/ili raznim greškama i nedovoljno testirani - grozni GPS mi prvi pada na um
  • Slaba/nepostojeća podrška za updejte
  • Laže se oko specifikacija - o zadnje vrijeme što rafiniranije
  • Nakon 45 dana zaboravi na garanciju. Neće ti to reći u facu ali će te vrtiti u krug kao majmuna dok ne odustaneš
  • Ide se na to da sve na papiru izgleda super - kamera, flash memorija, kvaliteta izrade su ispod razine
  • MTK ne želi dati source i podrška zajednice za custom romove je jako slaba
  • Ako nije klon dizajn i ergonomija će vjerovatno biti ispodprosječni
Također bitno za napomenuti:
  • Dugo se čeka da dobiješ mobitel u ruke, kad uračunaš zavlačenje od strane prodavača 30-40 dana nije neubičajeno
  • Dodaj na cijenu mobitela i PDV, vrlo vjerovatno ćes ga platiti
Ako sam na nešto zaboravio recite pa ću nadopuniti.

Zadnje izmijenjeno od: brandon. 19.01.2014. u 09:57.
brandon je offline