Citiraj:
Autor Mileni
Semi-glossy postoji. Nisam nista izmislio. Evo jednog odlicnog primjera:
http://www.youtube.com/watch?v=QSiSMr3BpJ0
I nisam rekao da monitor nije profi radi matt premaza. To je za ekipu monitor, sto jasno i glasno govori i sama cijena. Na kraju krajeva, kakav profi rad mozes obavljati sa 4k rezolucijom na 24 ekranu? Video?
|
Ja nevidim tu nikakve semi gloss, ne izgelda nista drugacije od mog 3007 niti 2007 niti 2407. Neznam o cem pricas ali ovo je isto matt ekran sa premazom i ovako sa videa nevidim nikavu razliku , bas se vidi kolko razbija refleksiju kad ga vadi iz papira i okrene gore prema svjetlu i nevidis refleksiju samog lustera/oblik nego zbulranu bijelu povrsinu.
Sto se tice profi rada, neznam zasto nebi neko mogo radit profi obradu slike, videa, 3D, programiranja na takvom monitoru. Koji bi to bio razlog da se nemoze profi odradit, visokae retolucija , za foto obradu, wacom crtanje/dizajn ionako nemoras citati text

. Za programiranje bi bilo pre sitno tu se slazem ali opet ako neko ima dobar vid nije bed? ? Ja sam odradio profi poslova na 1920*1080 15.6" Laptopu i sitno je ali moze se, cak sam i rendao na njemu (i5, 16GB Ram) u nedostatku bolje opcije tak da ne kuzim stab bi bio problem raditi "profi"

? Dali je ugodnije raditi na vecem monitoru, naravno da je, ali do prije 7-8-9 godina smo 22" (vidljivo jedva 20") CRTove smatrali PROFI grdosijama a ja sam na njima koristio 1600*1200/19xx*1440 pa sve do 2048*1536 kad sam trebao stvarno puno prostora za neke slike u vecim rezolucijama

.
EDIT, Imam 4 della kuci i 1 na poslu (plus ostlaih 5 kod kolega i nekoliko Samsunka do 20-24") a imam Asusov Laptop sa premazom/matt ekranom, kad otvorim laptop i stavim ga na stol pored Dell monitora nevidim nikakvu razliku u premazu tako da vjerujem da i Asus koristi isti (pa makr se i zvao semi-gloss) ili jako slican premaz tako da....