Tema: Slusalice
View Single Post
Staro 18.01.2014., 15:01   #1102
jean luc
Premium
Moj komp

jean luc's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
U praksi nikolko, razlika je u topologiji elemenata...cijevi su sada dosta pomodne, koliko je zvuk bolji kad prolazi kroz njih umjesto kroz tranzistor ovisi o milju faktora, od kvalitete same konstrukcije (sheme), kvalitete samih elemenata od kojih je uređaj sastavljen, a onda o ostatku sustava....pa još kvaliteta ulaznog signala (snimka, bolja ili lošija kompresija, hi-res bla bla), pa soba ako su zvučnici. Tvrdi se uglavnom da je zvuk koji je prošao kroz cijevi "ugodniji", jer se distorzije (koje se javljaju i kod njih i kod tranzistora) zbog nekih fizikalnih zakona javljaju na tzv. parnim harmonicima (ne pitaj me što je to, fan sam a ne psihoakustičar ) a to kao paše ljudskom uhu više od distorzija koje uzrokuju tranzistori....to je teoretski, a kao i uvijek u tim neuhvatljivim stvarima, svatko donosi mišljenje za sebe.
Op ampovi su operacijska pojačala koja nisu toliko "slavna" kao lampe, ali tu isto ima teorija i tweakova oko njih - neki ih vade, neki mjenjaju, neki im pridaju nadnaravna svostva neki ignoriraju....u ovom slučaju mi se čini da se hvale da su ih zamjenili lampama, rekao bih
jean luc je offline   Reply With Quote