U praksi nikolko, razlika je u topologiji elemenata...cijevi su sada dosta pomodne, koliko je zvuk bolji kad prolazi kroz njih umjesto kroz tranzistor ovisi o milju faktora, od kvalitete same konstrukcije (sheme), kvalitete samih elemenata od kojih je uređaj sastavljen, a onda o ostatku sustava....pa još kvaliteta ulaznog signala (snimka, bolja ili lošija kompresija, hi-res bla bla), pa soba ako su zvučnici. Tvrdi se uglavnom da je zvuk koji je prošao kroz cijevi "ugodniji", jer se distorzije (koje se javljaju i kod njih i kod tranzistora) zbog nekih fizikalnih zakona javljaju na tzv. parnim harmonicima (ne pitaj me što je to, fan sam a ne psihoakustičar

) a to kao paše ljudskom uhu više od distorzija koje uzrokuju tranzistori....to je teoretski, a kao i uvijek u tim neuhvatljivim stvarima, svatko donosi mišljenje za sebe.
Op ampovi su operacijska pojačala koja nisu toliko "slavna" kao lampe, ali tu isto ima teorija i tweakova oko njih - neki ih vade, neki mjenjaju, neki im pridaju nadnaravna svostva neki ignoriraju....u ovom slučaju mi se čini da se hvale da su ih zamjenili lampama, rekao bih