View Single Post
Staro 18.01.2014., 10:24   #942
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor Alph4Dawg Pregled postova
Ti ocito ne razumijes u cemu je problem. Sinoc smo testirali, kako Patrick Bach kaze :
'Najbolji netcode dostupan u gaming industriji!'.

Pucamo, covjek me tri puta za redom ubije.Dva od tri puta ostane na 0 % HP-a, ja padam mrtav ili od dva metka, ili kada odem u zaklon.
Dok meni prikazuje da on ima 0 % HP-a, na njegovom zaslonu pise:
1. put : 23 %
2. put : 27 %

Stvar je u tome sto je netcode toliko uzasan da moj klijent zapravo razumije da sam ja covjeka ubio, ali informacija pluta...negdje na putu prema serveru.
I naravno, bolji/kvalitetniji net = prije informacija stize do servera. U ovom slucaju je a druge strane bio frend Nizozemac sa 50/50.
Ali da stvar bude bolja; upali torrent i odi igrat.
Oke, laggat ce k'o mutavo i ekipa ce se teleportirati...ali i ti njima. I necete se moci pobiti.
Konačno malo konstruktivnog pisanja
Slažem se s ovim gore, igram dosta cq dominationa i sve se to događa, znam ja dobro za to sve, čak sam namjerno išao na usa server igrati par dana probe radi. To je problem za inf borbu jer je nepredvidiva i ne nagrađuje skill boljeg igrača najčešće, ali (uvijek ima ali) to su mane takvog engine-a i same igre sa toliko faktora koji utječu na kalkulacije događanja u igri (vozila, balistika metka, kompenzacija različitih pingova velikog broja igrača na serveru, destrukcija, itd.), no to smo sve već prošli i rekli, to su svjesne mane tako kompleksne igre; zato postoji kako rekoh npr cs i piči miško sa malo igrača na mapi sa savršenim hitregom i bez balistike metka ako te pali inf gameplay. Neusporedivo. I onda dodaj što je nedavno potvrđeno - da postoji masa providera sa nedovoljno snažnim server mašinama za vrtiti toliko operacija odjednom pa se tu server lagg događa i na praznom serveru ako nije resetiran često!!
Problem je što je hitreg kako god loš bio i u bc2 i u bf3 funkcionirao bolje nego sad u bf4, di su oni to kao 'popravili'. Ovdje je samo nauka naći uredno održavan server i sa dovoljno jakim hardverom, hitreg je vidno bolji i nema rubberbandinga i sl. gluparija. Znao sam proći u večeri po 15 različitih domination servera dok ne nađem server di je sva ekipa sa pingom ispod 100 i di hitreg radi kako treba. Znači nije samo do tog famoznog netcode-a nego tu ima 'malo' više okolnosti koje utječu na gameplay i fun factor.

Citiraj:
Usput, cisto informativno,da li si ti svjestan koliki je input lag u BF4 na PC-u, Jopis?
74 ms! Imas li ti ideju koliko je to?! CS ima 24. 24!
Mislim da je čak 100ms input lagg u bf4, na žalost, i to je po meni najveći problem s igrom, a ne famozni netcode.

Citiraj:
Na to dodaj ping, plus lag i odaziv i eto ti tvoj prekrasni BF4.
I, oprosti na izrazu, ali jebala te vozila sa ovako uzasnim balansom, lock-on (oh, very skilled. Fire and forget. weapons for dummies) raketama, katastrofalnom fizikom, zapinjanje na komadice kamenja (yay, tenk od ne znam koliko tona zapne za...travku), plus lagwarp u blizini drugog vozila...list goes on.
Kakve veze imaju fire and forget oružja? Pa bf je timska igra afaik.
Ekipa na ts-u i ajmo, netko će repairat, netko će letit jetom, netko tenkom riješit taj skempani aa, netko će cappat flag, itd., pa to su čari bf-a i zato ga igram/o, da igram kao lonewolf, nema šanse. Sve se može riješiti dobrom ekipom i svakom oružju i vozilu se može kontrirati/parirati, to su gušti.
To što su vozila sad malo manje op, tj ne može se silovati sa tv-om iz vlastite baze i što jedan dobar tenk driver ne može imat killstreak 100, je meni samo zanimljivije za igrat, jer je teže i izazovnije, treba pametnije igrat i imat squad/tim koji će igrat objective play. A to se imho lakše doživi na cq large sa vozilima nego na dominationu, imam više sati dominationa nego cq large-a pa pričam iz vlastitog iskustva. Da ima glupih timova i igrača, jasno da ima, a Bože moj, to nije ništa novo, ali da se može 'upast' u dobar tim gdje nema kempera sa snajperima po brdima nego se koriste vozila, uzimaju flagovi, naravno da može, zato i postoji alt+f4 dok se ne nađe takav server i ekipa