Ja sam malo bio oduševljen kad sam ga kupio pa nisam obraćao pažnju na neke mane, no kako sam ga koristio sve više i više, shvatio sam da taj zopo, koliko god da pokušavao biti nekakav brand s dizajnom i cijenom, u biti je i dalje jeftini kinez sranje (shvatite ovo kako vam drago). Zašto?
U reviewu sam napisao da GPS radi. Ne, nije istina, ne radi. Radi preko mobilne mreže, ali sam GPS ne bi locirao satelit ni za živu majku. Ni GPS fix ni editiranje configa ne pali. Idem u Kostajnicu na kestenijadu prvi put, vozim se uz RS, nema mreže, reko sad ću ja upalit GPS da vidim točno gdje sam i kamo moram... NOPE. Od Novske do Kostajnice GPS nije dao znak života. Bilo je oko 40 minuta vožnje. Poslije sam se igrao s time, instalirao različite rom-ove (miui, lewa, marsapa, stock v2, neki ruski vondroid) i svugdje ista stvar. Druga stvar koja me nervira je ghost touching, koji čak ni nakon updatea firmwarea koji istu stvar navodno rješava, nije nestao. I dalje tipkam poruke koje glase "Heeeeebbbeeeemmmm tiiii mmmmaaaatttteeeerrr" jer meni jedan klik na tipku prepozna kao tri ili četiri. Ista stvar je s menijem i bilo gdje drugdje, klik klik i eto mene u sasvim nepoznatom dijelu mobitela, a htio sam samo nazvati nekoga. Treća stvar koja me nervira je bolesno grozan fotoaparat, no to je navodno boljka svakog kineza. Četvrta stvar je to što su mi krepale ledice tj osvjetljenje na touch tipkama home i back, što u Zopo-u ne žele priznati kao kvar u garanciji. Žele da im pošaljem uređaj o svom trošku, platim popravak jer je to vanjski utjecaj, te platim prijevoz nazad. My ass. Peta stvar koja me nervira je taj njihov support koji u biti nije support nego neki gladni kinez kojeg su nasilu naučili par riječi engleskog tek toliko da može kupcima objasniti da nisu oni krivi i da je sve do vas. I to me podsjetilo na Lenovo, ista stvar mamicu im, dobijem mob, mob ne radi, zovem SZK njihov, a oni meni da sam ja kriv

PA kako ti to znaš da sam ja kriv, aj ti meni objasni rižin pingvinu?! Točno mi dođe da im odem tamo i demoliram te urede, ali onda se sjetim da sam sam sebi kriv što nisam za te pare uzeo neki brandirani telefon koji ima urednu podršku i garanciju i da su me ljudi na forumu ovdje upozoravali na to, ali ne, Guls mora biti tvrdoglav i uvijek je u pravu i sad hebiga. I da, primanje signala u lošim uvjetima je isto tako ne-baš-dobro. Tamo gdje curin htc evo lovi signal, bar crticu, zopo šuti i veli screw you, sad ne buš zval.
Tako sam isto bio idiot i po firmi pričao kako sam za povoljne novce friško kupio Zopo (još sam bio oduševljen s njim, čitava dva dana korištenja), znaš to je super mob, gle ga, sim tam, iam ovo, ima ono, lepo zgleda, i vidiš pol firme poludi za njim jer ipak nije velika lova za takav mob (druga polovica je uzela Lenovo a820 i Cubot gt99). Sad, nakon 5-6 mjeseci, dva Zopića više ne rade, treći je doma u ladici jer gps ne radi, a frajer ga je uzeo samo radi toga jer je nekakav sportaš pa rabi taj endomondo, lenovo se ajde kako tako drži (samo se jedan pokvario), no rom-ovi za njega su užasni, non stop nekakvi problemi i smrzavanja uređaja i to valjda svih redom (no meni se više čini da to korisnici svašta trpaju gore, zbilja imam kolege pacijente), cubot je jedan završio u zidu servisa, isto gps nije radio i non stop se brikao koji god rom na njega stavili, garanciju naravno ne priznaju... fakat zvuči nevjerojatno, ali ova priča nije hoax i imam žive svjedoke koji mi svaki dan hebu mater što sam im savjetovao da kupe kineze. No dosta kolega je zadovoljno s lenovom, jedan je zadovoljan s rižom (veli da mu je fantastičan uređaj, 150$+prijevoz sa hotmida, prije jedno tri tjedna?)...
Zaključak priče, kad sam već prosuo sve iz sebe van, je da jedini kinez kojeg ću ikad više kupiti će biti mi3 ili oppo, a ovo sve ostalo (cubot, zopo, nyguin, gleodf, fgodksg ili kaj već), to su sve poluproizvodi s kojima možeš imati sreće ili možeš dobiti krš.