Pozdrav svima
izgubio sam 2 dana za sve 54 stranice na koje se ova tema odvukla
Vidio sam da neki spominju i imaju slican problem u kombinaciji T-srot voipa i nekog drugog providera. Za sad nemam rjesenje kako natjerat modem (neznam dal je i uopce moguce) da radi t-srot na 0/50 a moj drugi voip provider na 0/33 , vidio sam da se mogu razne skripte ubaciti i svasta nesta sloziti no to cu si dati truda narednih dana.
Posto je svatko nesto otkrio i napravio, odlucio sam i ja rec ponesto sto mi je koristilo pa mozda ce i nekom koristiti.
Nakon zestoke borbe s t-srot voipom, ostao sam na analognoj liniji, htio sam isti telefon koristit za analognu liniju i za svoj voip, isprobavajuc par kombinacija uspio sam dobiti zeljeno.
U modem pod voip sam ukucao svoj voip account i on se uredno spojio.
Iz splitera sam liniju za telefon ustekao u Zeleni utor na modemu, telefon sam ustekao u modem u Phone 1 te u postavkama Ekstenzija postavio da mi je Phone number: Fixed line, a Additional phone numbers: odabrao svoj voip account, takoder ostavio sam si Receive calls for all numbers na ON jer imam 2 razlicita broja.
S time sam omogucio da me ljudi mogu dobiti na fiksni broj i na voip broj a meni zvoni isti telefon. Takoder posto je fiksni broj prvi u izborniku, sve brojeve koje zovem idu preko fiksne linije, a za brojeve koje zelim zvati preko voipa moram ukucati *01xxx Gdje je xxx je broj koji hocu nazvati.
Taj *01 sam nasao pod voip account rubrikom Access Code, ukoliko dodate jos voip accountova, pojavit ce se jos tih brojeva i za svaki od njih koristite odreden Access Code kako bi zvali bas preko tog voip accounta.
Eto ukoliko nekom nije stogod jasno, slobodno pitajte. Takoder ako netko ima nekakvo rjesenje/skriptu ili ideju kako sloziti 0/50 i 0/33 neka predlozi pa da probamo nesto skemijat