View Single Post
Staro 17.01.2014., 00:07   #574
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
jedino što se slažem sa dedom je da se "na muci poznaju junaci" iliti da opravit računar bez reinstala nemre baš svako, a nekada je reinstal ubojstvo zbog razno-raznih aplikacija za koje više nema instalacijskih medija i/ili fizičkih licenci.

ja uvijek pristupam popravljanju instalacije iz više razloga - što zbog toga što će korisnik biti zadovoljan jer mu je sve ko i prije, što zbog toga što me neće zivkat svaku sekundu da mu fali taj-i-taj program.

admin prava userima u bilo kojem sistemu većem od, ne znam, 10 kompova je ravno samoubojstvu.
pa, rekao si sve na kraju, za adminska prava . ja pokusavam vec neko vrijeme naguziti sefa da jednostavno rijetki imaju prava, ali je to takva firma gdje svatko moze imati svasta . pa i tonu privatnih stvari, filmova, mjuze, piratskih programa, ono.............. pa ce on najebat i jos vise ce si ozracit mozak pozivima "e, zasto ja ne mogu staviti ovo? to meni treba!" itd sranja.......

ali isto tako, ma koje aplikacije?
na poslu? imas sta imas, nema tu velike pameti. licence su vezane za ljude, jebes ga ako toga nema u evidenciji negdje. eventualno verzije programa, ali to je manji problem. za privatne korisnike se tu vec itekako slazem, tu ima svakavih programa i programcica i tu idu pozivi "a ja sam to imao drugacije, toga sada nema".
a opet jos s druge strane, posto imaju prava, sami ce si instalirati opet sranja i sranja.........

kako god, na poslu mi ovo jednostavnije, brze i sigurnije. jer sam pokusavao, pokusavao i sef koji je u tome puno jace i duze, ima kanti koje jednostavno seru. i nema druge nego ju zamjeniti sa drugom koja ne sere ili na toj skinuti sistem.
a jos je najljepse kada nesto sredis privremeno. tj, proradi i ne pokazuje znakove prisutnosti, prode tjedan-dva i bezveze se nades za tim kompom i vidis da ima isto problematicno stanje. pa vise gledas jel sta sa mrezom jer je pretpostopni prostor i instalacija tamo negdje iz 2001, imas tonu svicera jer nema drugacije bez ulaganja od ~100k kuna, pa jel do uticnica, daj drugi kabel.......

jer sta je najljepse, to su kompovi koji su stari cca 4-5 godina sa original sistemom, nerijetki na XP SP2 sa sophosom (koji je btw katastrofa AV, ali je placen pa ga imamo), sa vec dva-tri ili negdje 4 vlasnika, a jos su svi imali adminska prava . i svi, ajd malo pretjerujem, nekih 85-90% su ""power useri"" koji doslovce jedva da znaju poslati mail, ali zato kad ih pustis na internet ili nedobog procitati sta skidas sa maila ili klikas po fejsu ili ko' zna gdje, veselje na kvadrat......

stvarno bi imao volje to dotjerati do cega tocno, samo da radi? bilo je toga, kazem ti, ovi prije mene ne znam - problem sa mreznom. nece drugi driver, ista shema. malo ciscenje kompa, isti shit. druga mrezna - radi. komop zavrsi kod mene nakon 2-3 godine, izvadim mreznu jer je sve na pola ili manje mogucnosti, mrezna radi ko' bebica. jebes ga, kod takvih trulja ja radije potrosim cijeli dan i znam da me nece jebati nesto od prije ko' zna koliko.

Zadnje izmijenjeno od: Burko. 17.01.2014. u 00:13.
Burko je offline