Citiraj:
Autor hammer_of_thor
Prvo raščlani simulator (fizičku reprezentaciju interijera vozila/letjelice/... u 1:1 omjeru) i simulaciju (software koji pokušava simulirati scenario)
Drugo prestani uspoređivati neusporedivo, ispadaš jednostavno glup. Jedino po čemu može usporediti BF i ARMAu je to što se u obje igre može pucati.
BF je arkadna pucačina, ARMA je simulacija (bar pokušava biti)
Treče developeri sa jedne strane su napravili zatvorenu igru bez ikakve šanse za community modifikacijama sa life spanom od godinu i pol (best case scenario), dok su drugi developeri napravili potpuno otvorenu simulaciju sa mogučnostima modinga i content creationa da ti mozak stane, sa life spanom od 10 godina (ARMA 2 je 5 godina stara i još se ni blizu ne nazire kraj content creationu, a ARMA 3 je tek izašla.)
Četvrto Frostbyte ne bi mogao podržati mapu od 20km2 jer bi se srušio pod računanjem visine i položaja valova i njihanja lišća na vjetru, dok VR bez problema prožvače 800km2 mapu.
Peto - glupo je tvrditi da je ARMA neoptimizirana a BF optimiziran. Činjenica je da BF ide poprilično glatko ali BF je zatvoren i nema se što van skripti dogoditi, ARMA je toliko velika i komplicirana da realno gledajuči dobro i ide sa obzirom o kojoj skali se radi.
6. BIS je bio mala firma, ali je eksplozijom DayZa postalo carstvo puno veće od DICE-a.
7. Kad napišu novi VR engine ja ću skakati od sreće, no sumnja da će se tako išta dogoditi u sljedečih 10 godina, jer napraviti tako kompliciran i otvoren engine a da još i ide na 100 FPSa bez database laga je prilično nemoguće.
8. Ako ti ARMA ide presporo pod jednostavnom stvari da "u editoru skriptiram misju i zaigram s ekipom. Dakle, artiljerija, pješadija oklop, avijacija," onda mora da igraš na dual coreu i 8800 GT, jer takvo nešto čisto iz editora jednostavno leti.
Toliko si gluposti i dezinformacija nadrobio da bi najradije lupao glavom od zid od jada.
|
Nemoj vrijeđat, lupaj glavom u zid.
200+Ai ne ide, i imam bar 1500h u armi2.
Ajde napiši koji fps imaš u armi2 benchmark 2, pa onda reci kako ti arma ide ide, a i nije baš neki veliki fajt i mrak je....
Naši dečki su davnih dana napravili serious engine, velike mape, od kud ti znaš išta o frostbyte 3 i limitacijama navedenog, a i o tome kako se stvari u navedenom enginu rade.
Računanja visine valova? Smješan si, to su shaderi i nema veze s procesorom.
Vjerujem da aposlutno nemaš pojma niti o matematici, niti o fizici niti o MIMO sustavima ni o programiranju, a pričaš o tome (engine) ko da si boga za jaja uhvatio.
Dečko ja sam na fakultetu kod generala Ćosića učio o simulatorima, a i nasimulirao sam se dosta toga.
http://www.hrvatski-vojnik.hr/hrvats...3/trenazer.asp
S time sam se sretao, odavno nemam pristup ferovim stranicama da ti dam još imformacija o simulatorima.
Računalima se bavim od 89. prvi koji sam koristio je hrvatski Orao. Ja znam o čemu pričam, ja sam diplomirani inženjer koji je radio s simulatorima i učio o tome.
S ovime sam se sreo.
http://www.hrvatski-vojnik.hr/hrvats.../trenazer3.asp
Obje igre simuliraju:
1 fizika (battlefield bolje)
2 flight model
3 model vozila
4 okoliš
5 balistika
6 grafički prikaz okoliša...i još puno toga
To što česi prodaju armu ko "simulator", stoji simulira ovo gore navedeno, isto ko i bf. Ni jedno ni drugo nije približno realno. Zaigraj DCS A10 i onda leti u armi. I opet oboje su SIMULATORI, flight model kod DCS je bolji i simulira se više parametara. Isto vrijedi i za BF, po meni je flight model isti ko kod arme, a i dinamika vozila je ista.
Ove što simulator PRAVI simulira "renažer sadrži:
1. cjelovit matematički model aviona i njegovih podsustava isključujući oružničke sustave. Matematički model sadrži model gibanja aviona sa šest stupnjeva slobode koji uključuje modele aerodinamike aviona, atmosfere, motora, podvozja, sila na komandama leta, električnog, hidrauličkog i pneumatskog podsustava, navigacijskih i radiouređaja, te drugih podsustava u avionu.
Integracija modela provodi se svakih 5 milisekundi, pri čemu se u obzir uzima vrijednost više od 200 ulaznih parametara, a računa se vrijednost oko 120 izlaznih varijabli. Proračun modela na jednom od računala u simulatoru prosječno traje 0,1 milisekundu.
Model je zasnovan i verificiran pomoću originalnih proizvođačkih specifikacija aviona, mjerenja na avionu i ekspertize pilota s više od 10 godina iskustva letenja na avionu MiG-21. Kompleksnost matematičkog modela aviona ilustrira i činjenica da dokumentacija modela sadrži više od 800 stranica."
Upiši fakultet na kojem se može naučit o simulatorima i radit s simulatorima pa onda tek pričaj nekome ko je to prošao što je simulator. A te tvoje internet definicije i mudrosti....ak te veseli vjeruj u što želiš.
Obje igre imaju vrhunski potencijal, arma ima smeće prastaro od engine-a i radit će kako spada za tri godine (kao i sve njihove igre do sad dakle od 2001.), a battlefield je poluproizvod koji ne radi jer je prebrzo izbačen i radit će kroz koji mjesec.
Jesi kad vidio da u ARMI skače tenk, toliko o fizičkom modelu "combat simulatora". 20km view range? To ne ide, jednostavno ne ide.
Sve je to jedna velika reklama od BIS.
http://forums.bistudio.com/showthrea...on-amp-Low-FPS 257 stranica samo kako se ljudi žale na FPS, ljudi koji imaju puno bolje strojeve od tebe. I to se neće popravit, odnosno za tri godine će kompovi bit dovoljno dobri da ok vrte.
Battlefield, puno više žalbi, al se popravlja i za većinu je igrivo.
Ispričavam se na offtopic.
LP i nije mi bila namjera vrijeđat.
Marko