View Single Post
Staro 15.01.2014., 22:12   #354
seljak12
Registered User

Datum registracije: Jan 2014
evo malo vlastitog iskustva u zadnji misec dana prckanja

plastiku rizete sa novim skalpelon, zilet ne preporucam. pazljivo, ne puno pritiskati jer moze skliznuti i napraviti kurslus medju pinovima socketa. ne znam kakva je plastika na drugim plocama, ali na Gigabyte P35 je jako tvrda, nije to ona obicna meka plastika, i triba pazit. sve u svemu nista strasno...dvi minute posla.

xeoni quad se jako griju ako se pretjeruje...ma ziva pecnica. konkretno E5450 na 3,8Ghz i 1,3V (cirka) sa TR ultra120 extreme...ide debelo priko 70C u testovima. za neki normalni svakodnevni nezahtjevni rad to i moze proci...dok ne dodje lito

X5450...jos vise grijanja, ali nesto stabilniji i postize vece taktove kome je bitno. razlike u grijanju ima ali nije tolika kao na papiru (80-120W). osim toga u normalnom radu neke razlike u brzini nema.

sta se tice intelovih stock coolera, mozete zaboravit bilo kakav ozbiljniji overclock, a podizanje napona ni pod razno

cini mi se da oba procesora bolje rade sa manjim multiplierima, dakle tribace vam dobra memorija a bome i maticna.

skidanje IHS-a ne preporucam....pokusao sa E5450, postupak jednostavan, ali nije se probudio, napravio za*eb sa previsokom temperaturom na pegli prilikom zagrijavanja (140C).

sve u svemu isplativa nadogradnja, osjeti se malo ubrzanje kod instaliranja programa, zipanja, obrade slika i tako to (u odnosu na E8400). osim bolje radi sa puno otvorenih programa od puta (triba imat dosta rama). meni to sve nebitno pa sam vratio E8400 i pasivno hladjenje. tisina mila majka.

ko je na vrime jamio za 100-150Kn, super nadogradnja. ja ih uzeo tucet, a kao slag na tortu dolazi X5492
seljak12 je offline   Reply With Quote