View Single Post
Staro 15.01.2014., 15:19   #42
Alvin
Premium
Moj komp

Datum registracije: Apr 2007
Citiraj:
Autor legija Pregled postova
pa za potpuno mjerenje za koje ti kazes fali mi samo bojler koji ce biti obavljeno ovaj tjedan. Ovaj uredaj je provjeren u hepu imam uvjerenje da se ovaj uredaj tretira kao i brojilo. Tako da nemojte baljezgat gluposti. Sta vi svi imate rate po 1000kn pa je vama normalno? Oko mene svi imaju po 500kn ratu a vise je ljudi u kuci. I da bas moja zena sebi radi na stetu tako da stavi 1 casu i upali perilicu da vrti na prazno. Decki pa nismo djeca. I aj mi objasni kako je moguce da susjed krate struju? NIKAKO to nije moguce jedino ako se uzme produzni kabel i od mene se provuce do njega. Vidis kako je kolega black35 imao isti problem znaci onda je i on previse trosio a ocito se ispostavilo nesto drugo.
Moja rata ovaj mjesec je bila 1500kn
Da je kolega black35 mjerio isto napravio nebi našao kvar kao ni ti.
Shvati, ne možeš nešto mjeriti odokativnom metodom pa prema tome zaključiti da je apsolutno svaki uređaj ispravan i onaj koji nisi mjerio.
Ako je Hepov sat umjeren to znači da je utrošena snaga na brojilu odgovara utrošenoj snazi na tvojoj instalaciji. Ti očito neznaš gdje a ne želiš poslušati savjete i izmeriti jer, valjda misliš da si već izmjerio. Očito nisi.
Prije svega ti si krenuo s mjerenjem s krive strane. Prvo ćeš mjeriti utrošenu energiju prije i poslije fidove. Dalje, izvodima svaki osigurač posebno. Tamo gdje ti je sumljivo uređaj po uređaj, i žarulju ako treba. To je jedini ispravan način ako se mene pita, no nisam električar. Ipak siguiran sam da je tvoj princip mjerenja u najmanju ruku neće dati točne rezultate a vidi se i iz priloženog.
Alvin je offline   Reply With Quote