15.01.2014., 12:21
|
|
life is a rollercoaster..
Datum registracije: Dec 2003
|
Evo da prenesem moje dojmove TS7 sa drugog foruma
Citiraj:
Tronsmart TS7 MTK6582, 1GB RAM+4GB
Mob kupljen preko Geekbuyinga 4.12. u ZG 19.12. na carini, poslao sam dokumente 23.12. i do 9.1. je bio na carini. Malo se oduzilo ali sto je tu je. Plaćen PDV i cca 35 kuna postanskih troskova.
Paket je jako dobro upakiran i mislim da nema sanse da se uređaj ošteti pri normalnom transportu. U kutiji standardno mobitel, 2 baterije, punjač EU, slušalice i zaštitna maska koja mi baš i ne djeluje da će pretjerano dobro zaštititi mobitel jer je i sama od plastike koja se čini lomljiva. Na ekranu je došla zalijepljena zaštitna folija.
Mogu reci ovako na prvu da mi se uredjaj svidja i evo par karakteristika brzinskih:
-Ekran je prilicno dobar (kut gledanja, prikaz boja i svjetlina, odziv na touch).
-Kuciste je plasticno nigdje nema lufta i nigdje ne skripi na pritisak. Generalno je dobro, samo plastika je plastika i ne daje osjecaj izdrzljivosti kao kineski mobiteli klase 200+ dolara ili neki high end telefoni ali je to i u skladu sa cijenom.
-OS je Android 4.2.2, radi fluidno i nema nikakvih kineskih i dodatnih aplikacija instaliranih.
-Kamera je solidna, cak mogu reci i bolje nego sto sam ocekivao. Imam osjecaj da daje bolje slike ako se podesi na 8Mpix. Kakve sam kineske kamere vidio (ZTE npr.) ovo je klasa iznad. Napominjem da sam probao slikati sa android defaultnom aplikacijom za kameru, nikakve Play store aplikacije i dodaci za slikanje jer nisam dosad imao bas toliko vremena. Prednja kamera je dobra za npr skype i slicno, kvaliteta slika nije na nekoj zavidnoj razini.
-Trenutno je unutra tomato kartica i 3g radi. Probao sam napraviti speedtest, 2,5Mbit download i 0,5Mbit upload ali nisam u podrucju gdje ima pretjerano signala. Takodjer WIFI spajanje proslo bez problema, mozda je nesto slabiji prijem signala u odnosu na Xperiu X8 koju sam dosad koristio ali govorim o nijansama stvarno.
- pokrenuo sam antutu i dao je 16824 score ako je to nekom vazno.
- GPS sam upalio cisto da vidim radi li, i GPS test je nakon 45sek dosao do accuracy od 5 feet-a.
Eto to je ovako na prvu sto sam vidio iz par sati koristenja. Bateriju ne mogu ocijeniti jer za to trebam bar 2 tjedna koristenja. Mozda i napravim nekakav opsirniji review nakon nekog vremena kada stvarno upoznam uređjaj. Tesko je i reci nesto o manama, jer osim kucista koje je plasticno ne vidim nista posebno. A i to je razumljivo s obzirom na cijenu. Sve u svemu jako sam zadovoljan viđenim i ne znam koji bolji mob se tada mogao kupiti za 700 kuna (136 AUD) bez PDV-a.
|
Dodao bih ovo za kuciste i izradu, meni je ocito dosao nesto kvalitetniji model koji nema lufta i gresaka koje sam uocio, solidno je napravljen, iako je plastika od koje ne ocekujem puno ali za tu lovu sumnjam da moze biti bolje od mog primjerka. Od nedostataka bi spomenuo LED notification diodu koje nema, a i touchscreen tipke Home/Back/Menu moras prilicno precizno stisnuti i mogle bi biti jace osvjetljene. Nedostatak je i tipka za paljenje koja ne djeluje cvrsto i smjestena je na vrhu mobitela pa je tesko paliti i gasiti mob jednom rukom zbog velicine. Slusalice nisu neke kvalitete, probao sam sa boljim slusalicama ali zvuk nije na najvisoj razini. Vjerojatno bi se nesto dalo popraviti nekim pluginom sa Play storea, ali ja sam probao samo na stock aplikaciji slusanje MP3.
Spomenuo bih i bateriju koja traje 36-48 sati normalnog koristenja sa upaljenim WIFI/3G i Viber,mail,skype i Fb aplikacijom. Mana je punjenje baterije koje traje cca 4,5 sata sto je dosta dugo. Drugu bateriju nisam isprobavao.
Zadnje izmijenjeno od: cyclone. 15.01.2014. u 12:25.
Razlog: Dodatno
|
|
|