Evo par dojmova o
LG 27EA53VQ
Stigao jučer, otpakirao ga, spojio i ostao paff

Odmah "wow" efekt što se tiče veličine i ugođaja.
Prije kupovine dvoumio sam se između 32" TV i 27" monitor. A kako sam smatrao da za moju sobu (3m x 3.5m) i općeniti rad na PC-u bi 27" bilo nekako idealno, išao sam na to, i dobro da jesam.

32" bi bio overkill.
Bila mi je potrebna što veća
slika prilikom gledanja filmova i igranja. Nisam zahtjevan korisnik i smatram da je full HD reza idealna za 27" monitor za nekoga poput mene. Ne primjećujem nikakvu pixelizaciju, već sam jednostavno oduševljen.
Evo upravo dok ovo pišem, dok igram igre i dok općenito radim na PC-u udaljen sam 70-80cm (sada izmjereno).
Sinoć sam pogledao 720p film i sve je bilo u najboljem redu, odlična
slika, odlični kutovi gledanja (IPS) = nema prelijevanja boja niti zatamnjenja/osvjetljenja.
Također sam par sati igrao AC4 Black Flag na full HD rezi i dojmovi su perfektni, kristalna
slika i idealna veličina ekrana.
Primjećujem lagani bleeding u donjem lijevom kutu, što je tek na momente vidljivo prilikom crne pozadine. Ništa jako niti nešto što bi mi smetalo. To je potpuno neuočljivo tijekom filmova a kamoli tijekom igranja.
Nego, imam pitanje za one koji imaju isti monitor, dali ste instalirali što sa onog CD-a? Jer, barem koliko sada primjećujem, nije mi potrebna nikakva kalibracija. Ali volio bi izvući što više/bolje.
Par fotki:
I jedna usporedna fotka neposredno prije jučerašnjeg mijenjanja 22" za 27".