Citiraj:
Autor sandokan111
To mjerenje bi trebalo puno bolje izvest. To kako si ti izvodio dodjes do nekakvih referentnih potrosnji po satu, ali ne koliko ti tocno trosis toga u mjesec dana. Znaci, mjerenje se moze uzet kao tocno za nesto sto gori 24/7, ali recimo perilica, pegla, vesmasina, racunalo itd itd sve ovisi koliko se koristi. A gdje su jos svi mali potrosaci koji kad se zbroje nisu zanemarivi. Jos nisi sijalice mjerio. 100W zarulja u 10 sati rada potrosi 1kw, pa ti sad vidi.
Ako te STVARNO zanima koliko potrosis van brojila, kupi tih mjereca za svaki utikac te 30 dana mjeri, ocitaj sto su pokazali, zbroji i usporedi s brojilom. Ovako nisi bas previse izracunao.
Takodjer, 1kw ti je otprilike 1.05. Malo je vise od 1kn. Imas tocan izracun
http://www.hep.hr/ods/kupci/pitanja.aspx?pg=3 pod "Izračun utroška električne energije". Taman su izracunali za 550 kW
|
stari moj jesi ti vidio di sam ja napisao da sam mjerio svaki uredaj tjedan dana. Znaci na perilici od suda mi je bilo tjedan dana x4 i eto ti mjesecne potrosnje.Svaki tjedan trosimo svega isto razlika je mala cak ovaj mjesec najvise jer sam cijelo vrijeme kod kuce a inece sam po terenu.A da kupim 10 takvih uredaja nema smisla a i ta cifra bi me ispala 4500kn a nevidim razlog zasto to napravit. Da sam napravio ovo racunanje trebalo mi je 2 mjeseca jer je uredaj na svakom aparatu bio tjedan dana.Od Ned 22:00 do druge ned 22:00. A gledao sam brojilo ono stvarno odvrti toliko kilovata.A nevidim na sta. Jer jednostavno kao da od jednom ti brojevi prelete.
OuttaControl. To sam napravio i to mi nema nikakvog smisla. Jer ako upalim bojler a nije radio neko vrijeme normalno kada ga upalim da ce jest nenormalno struju dok se grijaci ne upale tako i svaki uredaj. Sa ovim uredajem sa kojim mjerim znaci svaki se aparat provjerio i sve recimo ispada 500kw. A mene zanima di je ostatak i to mi nitko nemoze nac.