View Single Post
Staro 14.01.2014., 19:16   #1790
doky
Premium
Moj komp

doky's Avatar

Datum registracije: Nov 2010
Ja sam na Old Traffordu bio 5 puta (7 puta na tekmama Uniteda sveukupno), u Manchesteru je navijača pola-pola, teško da se može točno odrediti, prije bi rekao da su to kompleksi Cityjevih navijača da nonstop trabunjaju kako je njih više, zato su i imali jedno vrijeme nepopunjene tribine i najjeftinije ulaznice u EPL. Ovo za kopilad je djelomično točno, radi se isključivo najviše o Pakistancima i ima ih dosta po cijelom gradu (10% stanovništva ako se ne varam) no nisam primjetio da ih puno uopče prati nogomet, osim ovih koji su stalno na dnu tribina i vide se na svakom prijenosu tekmi, makar mislim da su oni iz malo jačeg društvenog sloja i dolaze se samo pokazati. Navijače Uniteda i danas najviše čine doseljeni Irci i Škoti jer je klub i osnovan radi njih jer ko nije bio protestant nije mogao igrati u Cityu, a ta tradicija ko za koga navija (protestanti vs. ostali) se vuče i danas, također sve do promjene imena United se nije smatrao klubom iz Manchestera baš iz tih razloga nego engleskim klubom čiji je trenutni stadion u Manchesteru. Mnogi "čisti" Englezi u Manchesteru dan danas imaju takvo mišljenje i zbog toga su za City, a ostali su uglavnom za United.
doky je offline