ajd jedno pitanjce, jer se premisljam uzeti posao ili ne

.
dakle, rijec je o ubitacno teskom covjeku od ~60 godina koji ima smece od socket A, 1.47GHz athlon, 1GB ddr1, ati 9250, 80GB hitachi.... sve mi je ovo ostalo u sjecanju, jer sam radio taj komp prije cca dvije-tri godine.
e sad, njemu je netko prije rekao da ako uzme 1GB rama, da moze sedmicu instalirati. i ok, netko mu jest instalirao sedmicu koja je radila dok nije pukla, tu sam ja usao u cijelu pricu na preporuku frenda koji me preporucio.
uglavnom, ON HOCE i hoce i hoce samo sedmicu. ne isplati se raspravljati da mu ne treba, da XP radi brze i bolje i da manje trosi resurse, da je softver samo za XP........ najebao sam se ko' zuti jer sedmica (pretpostavljam) ne podrzava chipset jer nije radilo "press any key....", nego sam to morao raditi preko neke emulacije CDROM-a.
drugo, bilo koji flash mu nije radio, jer sedmica pukne svoje genericke drivere za 9250 i to je to. nema suporta za 9250, flash ubija, komp mrtav da ne moze biti mrtviji, jer ovaj koristi skype (koji koristi flash) da se cuje sa nekim zenskama iz slovacke/ceske......... ono,

.
i naravno, to je uzelo tonu vremena jer je rijec o sporom, sporom kompu......... ali se natjeralo, sve sljakalo, printer sljakao, svi driveri odradivali, svi programi......... i sjecam se da sam za rad, uz moj hard disk (jer je njegov imao bad sectora da se ubijes) od 80GB takoder uzeo citavih -
200 kuna.
jucer me zvao, nesto je on klikao, smrdao NOD, sve se usporilo, on je zvao nekoga sa strane. taj netko je instalirao opet sedmicu, ali mu sada sve ostalo fali, ne radi skype, ne radi kamera, bla bla..........
tj,
da li da se upustim opet u avanturu? znam da mu ja to mogu srediti, ali najvise sto me smeta je sto stari je htio da mu netko to sredi (vjerovatno) djabe, pa je dobio na kraju kiflu. pa tek mene onda zove........
a covjek ima para, nije da je sirotinja. uzeti koliko, 150 kuna?
ili, koliko bi vi cijenili rad? uracunavsi sve?