Citiraj:
Autor panda505
Argument koji sam ja najviše puta pročitao u posljednjih mjesec dana (barem kad se vodio slučaj protiv Riberya  ) je bio taj da je to individualna nagrada i dodjeljuje se najboljem igraču, a ne najboljoj momčadi
ali tu dolaziš do problema - na koji način tj. prema kojim kriterijima odrediti individualno najboljeg igrača u momčadskom sportu  ?
Mislim, golovi mogu biti jedan od kriterija, ali eto, najbolja ženska nogometašica godine je bila golmanica, 2002. je Kahn uz R. Carlosa i Ronalda (originala, ne zgeliranoga) bio na podiju među posljednjom trojicom, 2006. Cannavaro (obrambeni sa 18 golova u karijeri od 700 utakmica) odnio trofej ispred Buffona i Henry. Očito onda golovi ipak nisu jedini kriterij.
Ali ako jesu, onda više ne vidim ni svrhu za dodjelom zlatne kopačke, a ne vidim ni svrhu u tome da se golmani / obrambeni / veznjaci nominiraju kad će na kraju krajeva onaj sa najviše golova pobjediti - napadač
|
pa drito to. ono real nije nista osvojio, a portugal je jedva usao u razigravanje(gdje je ronaldo briljirao i na tome svaka cast). Ali ono, zlatna lopta bi trebala bit kombinacija individualnoga i timskoga. po tome kriteriju je ribery debelo ispred. nadavao se dosta golovo, podijelio hrpu asistencija i osvojio doslovno sve. a realno, koliko god bayern bio jak, od 3 velike titule (prvenstvo kup i lp) bi sigurno ostali bez jedne ili dvije da im nije riberya. toliko je bitan u bayernu.
Citiraj:
prošle godine za izbore je npr. CR dao kapetansku vrpcu portugala bruni alvesu tak da ovaj može glasati za njega
|
da, jer se morao skrit u misju rupu i plakat jer je znao da nece osvojit a tzo je pravdao neodogdivim obavezama. lol