View Single Post
Staro 13.01.2014., 21:10   #1771
panda505
(╯°□°)╯︵ ┻━┻

panda505's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Citiraj:
Autor Fatal Pregled postova
realno, da bi ronaldo osvojio nagradu messi mora bit pola godine u kolicima, asuarez mora lijecit vampirizam

meni i dalje nije jasan kriterij dodjele ove nagrade, jeli se gledaju individualna posticnuca ili klupska?
Argument koji sam ja najviše puta pročitao u posljednjih mjesec dana (barem kad se vodio slučaj protiv Riberya ) je bio taj da je to individualna nagrada i dodjeljuje se najboljem igraču, a ne najboljoj momčadi

ali tu dolaziš do problema - na koji način tj. prema kojim kriterijima odrediti individualno najboljeg igrača u momčadskom sportu ?

Mislim, golovi mogu biti jedan od kriterija, ali eto, najbolja ženska nogometašica godine je bila golmanica, 2002. je Kahn uz R. Carlosa i Ronalda (originala, ne zgeliranoga) bio na podiju među posljednjom trojicom, 2006. Cannavaro (obrambeni sa 18 golova u karijeri od 700 utakmica) odnio trofej ispred Buffona i Henry. Očito onda golovi ipak nisu jedini kriterij.

Ali ako jesu, onda više ne vidim ni svrhu za dodjelom zlatne kopačke, a ne vidim ni svrhu u tome da se golmani / obrambeni / veznjaci nominiraju kad će na kraju krajeva onaj sa najviše golova pobjediti - napadač

btw. nije to u kriterijima, već u sustavu glasovanja - glasaju igrači (kapetani klubova / repki) i treneri

prošle godine za izbore je npr. CR dao kapetansku vrpcu portugala bruni alvesu tak da ovaj može glasati za njega

I'm only here to see how the story unfolds. Any self-respecting leading man would do the same.

panda505 je offline