Citiraj:
Autor bg_4_l
S obzirom da si još novi ne preporučam da sam stavljaš noviji OS gore osim automatskim updateom. Upoznaj se prvo malo sa samim sustavom, za početak prouči što je launcher to će ti odgovoriti na puno pitanja. Ovaj Samsungov je dosta neintuitivan pa ako hoćeš nešto funkcionalnije skini si s marketa Nova Launcher. Uglavnom za mijenjanje izgleda na androidu je fora da na home screenu ili dugo držiš na praznom ili dvaput tappaš pa ti se otvore opcije od launchera. Između ostalog i promjena wallpapera. Možeš birati između onih koji su došli s mobitelom, onih koji su od launchera i svih koje si skinuo i imaš ih na memoriji telefona. Kasnije kad se upoznaš sa svim pogledaj što je custom rom(to su modificirane verzije androida i obično imaš puno novije nego su službeno dostupne) pa se poigraj s tim. I pojam root će ti biti potreban. Sretno!
|
Uf, kolko pojmova, pojma nemam to sa rootanjem i launcherom, budem malo proguglao pa ću se snaći valjda.
Vidim da vi svi ovdje kemijate s tim stvarima, za mene je to viša matematika, da li je nužno raditi te stvari ili samo ako želim da mi brže mob radi?
tnx.