ja sam uzeo Intel 530 Series SSDSC2BW240A401 ssd i totalno su mi nejasne neke stvari. Kada sam ga ubacio, instalirao windowse, provjerio sam sa crystal markom, brzine su bile ok. 487 read i 324 write u prvoj koloni, u drugoj 429 i 320, u trećoj 33 i 59, u četvrtoj 230 i 234.. no primjetio sam da mi je i ssd disk i 2 hdd-a windows očitao kao eksterne diskove te su mi se pojavljivali na safe remove zajedno sa printers and fax. onda sam našao neki tutorijal na netu da se to u registriju makne ( nešto da se prave novi key controller i stavlja se za svaki sata utor po jednu vrijednost 1). uglavnom, to sam napravio, ali windowsi su i dalje očitavali diskove na safe remove ali mi je i ssd užasno usporio... i to samo vrijednosti write. pali su sa vrijednosti od 320 na 36, u trećoj koloni mi je palo na 0,5. puno sporije se gase windowsi.. Onda sam obrisao te vrijednosti u registryju ali problem se nastavlja. isto tako, malo malo mi ne boota windowse nego se pojavi greška da nema s čega bootati. onda moram ući u bios, tamo bude sve očitano, odem samo na save and exit i onda uđe u windowse ali i dalje su vrijednosti write nenormalno male i za hdd a kamo li ssd... 2 godine sam koristio crucial m4 64gb ali mi je postao premal pa sam kupio ovaj intelov od 240gb. sa crucialom nisam imao nikakvih problema od ubacivanja u stroj. nikad vrijednosti nisu padale, nikad problem sa bootom, nikad ništa. ne mogu vjerovati da se intel ovako ponaša a uzeo sam ga baš zbog pouzdanosti. Intel mi se već zbog ovih stvari zgadio, za razliku od Cruciala koji je bio doslovno plug and play. napominjem, u biosu je uključen achi i TRIM je uključen, defragmentacija i hibernacija isključene. ima li netko ideje što bi ovdje moglo biti. Dakle nekad boota, nekad ne. I vrijednost write mi je pala za 10x i sporo se gasi. Da probam ponovno sve formatirati i instalirati nove win?