Pozdrav!
Kupujem novi pc za video editing i trebao bi savijet pri sastavljanju konfiguracije.
Primarno sto ce se vrtiti na stroju jest Premiere, AfterEffects i DaVinci Resolve.
Rad uglavnom sa HD materijalom, iako ocekujem i 2k RAW materijal ove godine.
Budget za komponente bez monitora i periferija je do max 20k kn (optimalno 15k)
Ne mora biti jedna trgovina i moze biti kupljeno bilo gdje unutar EU.
Zelio bih kupiti komponente koje ce biti podjednake u preformansama i funkcionirati dobro u kompletu, tako da nemam jednu stvar koja ce mi raditi bottleneck pa da sam bacio tisuce kuna u vjetar.
Isto tako nesto sto nece biti financijski overkill. Znaci da ne placam 10% vece preformanse duplo vise novaca. Neka visoka optimala I guess.
Stvar za koju totalno nisam siguran jest OC. Koliko mogu uopce dobiti u totalnim preformansama sa danasnjim komponentama ako idem OC rutom, te kolika je razlika u cijeni ? Kad bi isao OC, ne bi pretjerivao nego trazio opet neku OC optimalu
Znaci build bi bio nesto kao ...
i7 quad (6 core je preskup)
hladnjak mozda Noctua NH-D14, ili vodeno kombinirano sa Noctua NF-F12 ?
32BG RAM (mislim da ne treba ici iznad 2011)
1 OS SSD (ne vise od 240Gb)
1 scratch SSD (ne vise od 240Gb)
2 HDDa (2-4 Tb)
Modularni kvalitetni PSU
GPU, citao sam da je GTX 680 sa 4GB rama super, ALI prvo nisam ju nasao kod nas nigdje i drugo cijena verzije sa 2Gb rama je prevelika, mogu mislit kaka je ova sa 4.
Case nesto kao Fractal Design Define R4, Antec 1200, Antec P280, neki silverstone ?
To je to valjda, ako sam rekao nesto blesavo ili sam nesto zaboravio unaprijed isprike
Nadam se konstruktivnim odgovorima i prijedlozima.
Hvala !