Trebao bi pomoć u odabiru fotića.
Zasad imam Lumix DMC-FZ8. U globalu sam zadovoljan sa slikama koje uspijem dobiti vani, ali imam veliki problem s njime kod slikanja u zatvorenom prostoru, kod slabijeg osvjetljenja bez blica. Npr slikati dijete koje je neprestano u pokretu. A da bi ja to dobio sa ovim fotićem on treba na ISO 100, f2,8 barem 1 ili 2 sekunde da ulovi dovoljno svjetla. A naravno da bi slika bila čista bez da ulovi pomicanje trebalo bi vrijeme okidanja biti 1/40 ili 1/50 ako ne i više. Ako podignem ISO značajno raste šum, tako da ga ja nikad nisam niti makivao sa ISO 100
Dal je to značajno bolje na DSLR fotićima?
Gledao sam svašta, od Canon SX50, Nikon D3200, D5100, Canon DSLR...... uglavnom neki limit bi mi bio cca 4000Kn.
Ne namjeravam se baviti fotografijom profesionalno, domet mi je tu i tamo na moru bacit koju umjetničku fotografiju za svoju dušu, a ostalo vrijeme trebam fotić koji u svim uvjetima može odslikati čistu i bez šuma sliku.
Molio bi meštre koju su daleko više zagrizli u temu fotoaparata ako imaju sekundu da pročitaju i daju koji koristan savjet
Naginjem kupnji Nikona D3200 KIT 18-55, pa možda jednog dana dokupiti objektiv, ali
ako on ne bi riješio moj problem onda kupnja dolazi pod veliki upitnik.