View Single Post
Staro 06.01.2014., 02:02   #521
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
raspisali se svi, a iskreno bezveze . ma nema tog covjeka koji zna sve, ja cu uvijek za sebe reci da znam sta radim i stojim iza svog rada i priznajem nekakvu reklamaciju, ali nikada necu reci da znam sve i da sam najbolji. jer svako malo naucim nesto novo, a to IMHO i jest poanta zivota - unaprijedivanje, u bilo kojem obliku. nevermind........

nego, usporedujete automehanicare kao fusere. da, i? meni covjek servisira auto, fuser, koji poznaje korejance/opele u dusu. radio u SK hyundaijevom servisu, ima potrebne aparate za dijagnostiku, covjek zna svoj posao. kome bi prije dao, njemu ili servisu da mi napravi/popravi? - njemu, jer ce mi obaviti brze, kvalitenije i jeftinije.

i to je to, postoje kvalitetni fuseri i nekvalitetni. isto stoji, i meni je zavrsilo gro laptopa/PC-a koji su bili "ma kod onoga, ma znas ga, mali...:" i on je nesto pokusao i na kraju zavrsi kod mene. i ja napravim debelo vise nego potrebno, naplatim koliko naplatim, covjek ode (valjda) zadovoljan. free ne radim, fuck off, necije (a tako i moje) znanje nisam dobio besplatno nego dobrano utrosio vremena i volje, pa da sada glumim dobrotvora.

dok sa druge strane, ja razumijem sluzene servise. i neka oni naplate 500, 800 ili koliko vec kuna, apsolutno nevazno koliko naplate. ali ljudi, pa previse puta sam gledao kako firma za posao od 10 minuta odere 800 kuna, hej! 800 kuna!! ma zajebi jebote, pa toliko ne vrijedi taj kvar nikako jebemu, to nije kvar, to je zajebancija........ isto tako sam se nagledao kako sluzbeni servis laganini samo nakaci "zamjenjeno to:to:to:to, utroseni sati toliki, racun xyz novaca", a onda iz tih "mrtvih dijelova" ima neko sranje koje jest stvarno mrtvo, prakticki najjeftinije. pa jel to u redu, koji klinac ne pljucate po takvim servisima?

ili stvarno mislite da medu informatickim serviserima nema muljatora, neznalica, varalica, lopova??

cisto jos jednom ponavljam, naplati ti svoj posao koliko treba. ali KOLIKO TREBA, te ga obavi 100% kako treba. nista vise, nista manje....

plus, isto tako imam frenda koji mjesecno tuce izmedu 2 i 3 i nesto tisuce jura placu. hoce pomoci u vezi kompova, ali ono, samo prijateljima i naravno free. kvragu, jos plati kavu ili pivu, nasmijes se covjeku jer ima prica iz cijelog svijeta i svasta je prosao, ali - ima takvu placu. opet se vracam, i ja da imam 4000-5000 ili vise tisuca kuna, ma O je lansiran da se jebem dan-dva za 100 ili nesto vise kuna.......

a ovo sto Old Iggy prica za limitiranje usera, uf, to je prekrasan nacin. no, stvar funkcionira u poslovnom okruzenju (i to jako dobro, dapace, morala bi ovako funkcionirati) i eventualno u slucajevima kada naletis na koliko-toliko normalnu osobu. hell, pa ja radim ljudima kompove koji ne znaju 2% engleskog, a kreteni ko' kreteni, KLIK-KLIK, VIĐE, DAĆE MI MILION NOVACA . pa kad krene OP!, nemate adminska prava..... pa kad djete sjedne, pa kako nece, sta si napravio, ja ne mogu nista instalirati/pokrenuti, fali mi, CMI-CMI, mobiteli i softver, fotici....... strah me to prolaziti.

i ja ne smatram da sam obavio los posao, pogotovo kod sredivanja sistema. i svakome kazem za koga sumnjam da bi ga mogao sjebati kroz tjedan-dva, ja odgovaram za hardver, za softver ne. to je sada slickano i funkcionalno 100%, to sto ces ti ili tvoj supruznik ili debil od sina tu sve gurati - nije moj problem. zasto bi ja njima govorio sta smiju, sta ne, tj limitirao ih?

netko je povukao paralelu sa vozackom - ne, to je ova shema: da gospodine Burko, izvolite kljuceve Vase nove mazde 6. i znate, to je dizel i inace se moze s njom svasta, ali za Vase dobro smo limitirali okretaje na 2300 max, auto sam usporava pred zavoj, ne dozvoljava brzinu vecu od 92 km/h i slicno.........

i da, mozda bi bilo ovako najbolje posto ljudi jesu generalno debili i lose/krivo rade bez razmisljanja u svom uvjerenju da znaju sto rade, ali ja to osobno ne podrzavam. najbolji primjer je frend kojemu sam slozio jos prije 4-5 godina nekakvu socket 754 kantu, vec zaboravio sta sam mu sve radio. i covjek prije par mjeseci nabavio novije/jace, daje ovo maloj kceri da ima za net i kad sam dosao (posto nema auto) kaze "e, ono kako si napravio jos dan danas radi, i sistem i sve, nista nisam dirao ". i stvarno, unutra smeca i prasine, ali i dalje stoje XP-i i sve sljaka, uz gro programa i sranja sto je godina instalirao/deinstalirao.
covjek naucio koristiti komp, pogleda sto tocno pise i malo razmisli o napisanome, obavezna AV zastita i situacija rjesena. ali da, problem je taj common sense, znam .

Burko je offline