View Single Post
Staro 05.01.2014., 18:43   #516
wooden
Registered User

Datum registracije: Dec 2013
Citiraj:
Autor Sinac Pregled postova
Sve navedeno stoji, samo je jedna stvar ono što ti napravi mali Perica a drugo ono što ti napravim ja. HINT: vidi naziv ovog threada - "Cijena računalnog servisa" a ne "Cijena rada malog Perice". Ono što ti napravi Perica nije računalni servis. Možeš ga nazvati kako hoćeš ali to i dalje ostaje prijateljska usluga, fuš ili posao na crno. Otprilike kao da voziš auto susjedu Juri da ti nešto na njemu skrpa ili odeš u ovlašteni servis da tamo srede. Ne kažem da susjed Jura neće popraviti ali je druga stvar kad u servisu prikopčaju auto-dijagnostiku i kad iskusan mehaničar već po zvuku motora zna gdje "šteka". To ti je ujedno i razlika u cijeni, bilo da se radi o računalu, autu ili veš-mašini.
Shvaćam ja da tebi ovi fušeri izbijaju novce, ali činjenica je da ponekad ljudi imaju stvarno banalne softverske probleme, npr. potrebno je samo instalirati adobe flash.
Nema smisla da netko otpaja i nosi cijelo kućište na servis radi toga.

Inače, postoji i druga strana medalje, ko kaže da je servis uvijek profesionalan i pošten?
Ovdje se priča o nekakvim "klincima", "malom perici" i sl. koji su sinonimi za neznalice, a upravo takvih ima i među servisima.
Vjerujem da je svatko barem jednom popravljao iza tog profesionalnog servisa koji je traljavo obavio posao i još dobrano naplatio.
I jel bi ja sad zbog toga trebao reći da su svi serviseri neznalice kao što neki ovdje tvrde za ljude koji rade u fušu?

Pa baš kako nisu svi fušeri jednaki, tako nisu ni svi serviseri jednako kvalitetni i pošteni, barem oni imaju prostora za muljanje, pogotovo kad im se na vratima pojavi lik koji je s kućištem donijeo i monitor.
wooden je offline