View Single Post
Staro 05.01.2014., 17:15   #501
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
To je prva i osnovna logika. I tek onda ovdje shvatiš koliko ljudi koji kao znaju koristiti računalo ne znaju niti ga koristiti, a kamoli složiti.

Svakom neukom i/ili problematičnom korisniku prvo pravilo je ne dati admin prava. Gotovo. Smanjio si probleme za 90%,
Thx na potpori.

Citiraj:
Password ide u svakom slučaju, posebno ako ima više korisnika.

Restrikcije su nužno zlo, nema tu hoću - neću ako želi da mu računalo radi bez problema duže vrijeme. Bez rasprave.
Upravo to.

Citiraj:
Autor wooden Pregled postova
Šta mu vrijedi da mu računalo radi i 5 god. ako na njemu ne može ništa raditi niti može iskoristiti njegove mogućnosti??
Ako ti tako radiš to je tvoja stvar, ja sigurno neću.

Osim toga, to je tipično zaglupljivanje korisnika, nitko se nije rodio pametan i svi smo se mi većinom sami učili popravljat PC-eve.
Da mi je netko davnih dana zaključao sustav i ukinuo admin prava, danas bi vjerovatno bio jedan od tih što nemaju pojma o računalima.
Ako nekome ostaviš mogućnost da sam istražuje i prčka po Windowsima, pa fala bogu da će napravit 100 grešaka, ali će dosta toga s vremenom i naučiti.

Citiraj:
Ako ga ostavljaš korisnicima vulgaris, i dalje nemaš pojma.
Predobar odgovor Iggy.

Wooden:Isto tako se stavlja ABS i ESP u neke aute. Ne radi zaglupljivanja korisnika, nego radi spašavanja života glupih, ali i ostalih vozača.

Ja sam učio na svojim greškama i samo mi je jednom instaliran sustav. Naravno da sam ubio čovjeka pitanjima i od tada sam prerasao gotovo sve poznanike. Skupio sam si i ekipu, koja je stručna/opremljena u određenim područjima (gdje ja nisam stručan/opremljen) i funkcioniramo kao švicarski sat .

EDIT: wooden, nije mi namjera prepirati se s tobom. Namjera mi je educirati, koliko mogu. Nemam ništa protiv ikoga, ali želim, to jest, pokušavam educirati. Šta ćeš, profesionalna deformacija, kad sam i profesor .

Zadnje izmijenjeno od: D1viry. 05.01.2014. u 17:21.
D1viry je offline