View Single Post
Staro 05.01.2014., 16:18   #504
rodriguez
....
Moj komp

rodriguez's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Citiraj:
Autor miki_st Pregled postova
Uvijek je striktni bolji, za sve, od karika do zgiba.
Hvala lijepa, samo me ovo zanimalo. EOD

Citiraj:
To sto je tebi imbecilno ne vrijedi za ostale, ti ih neces radit i miran si, imbecil je onaj koji ih pokusava napraviti bez adekvatnog trenera, isto kao da je radim npr. planche bez tutoriala.
Znači moram imati/platit trenera da bi mi pokazao ono što postoji u knjigama koja se bave tematikom, koje su napisali ljudi koji su zapravo završili fakultete, koleđe koji se bave sportom. Moram PLATIT NEKOME da bi mi pokazao kako se radi čučanj. Ne daj bože uzeti literaturu ili izdvojiti sat vremena na internetu te dobit smjernice kako se ne ozljedit ili kako napraviti pravilan zadnji čučanj. Ali ne, onaj kvazi CF trener mirko/slavko/Kelly meni može za određenu svotu na svom seminaru pokazati kako se radi čučanj, bez da sam ja pročitao knjigu Mark Rippetoea koji detaljno na 50 stranica objašnjava biomehaniku čučnja.God bless America.

Citiraj:
Ja sam napravio na stotine i stotine kipping zgibova, rame mi je na mjestu ne boli me nista, a striktnih necu ni napisati, ja imam temelja da ti napisem za striktne i kipping zgibove, dok ti..nemas, nego ti se dize zeludac na spomen CF, sto je samo tvoj problem.
To je ona logika, ako meni nešto radi, pa zasigurno mora RADITI svima. Pošto se ti nisi ozljedio od kipping zgibova, sigurno se netko drugi istih predispozicija i priprema ne može ozljediti. Ti imaš temelja za pisati gluposti.

Citiraj:
Ja sam se ozljedio i pauzirao tjedan dana jer sam se isforsirao na strikni zgib, a radio sam ga pravilno, kao sto je i opisano, nema ti tu pravila, znam momke koji su ozljedili rame na skleku, znam i za kipping, znam i za karike..., nego jedino sto mozes to sprijeciti je da ne glumis pametnjakovica i da se mobiliziras svaki dan.
Isforsirao si se na striktni zgib i ozljedio.
Ja nemam pojma kako si to uspio, ali čitajući tvoje postove dobivam sliku otprilike.

Citiraj:
u biti, evo ti pravi striktni zgib, od osobe kojoj je zahvalno na stotine i stotine prof sportasa. http://www.youtube.com/watch?v=hPbZvtzgWx0
Glenn Pendlay, Pavel Tsatsouline, Jim Wendler, Boris Sheiko, Mark Rippetoe,Serge Nubret, Vince Gironda(mogao bi do sutra pisati)... su osobe koje stvaraju(stvarali) sportske šampione ili kroz svoj rad ili kroz svoje iskustvo pretečene u napisane knjige i radove. Neki Kelly u 2 sekunde guglanja sam dobio dojam da je običan kvazi cf trener koji uzima budalama lovu za predavanje onoga što su objasnili prije navedeni.

Dobivam dojam da je ovaj crossfit nekakva sekta poput herbalifea...