View Single Post
Staro 05.01.2014., 14:59   #503
miki_st
Registered User
Moj komp

miki_st's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Citiraj:
Autor rodriguez Pregled postova
Ajnštajn daj mi objasni koji zgib je biomehanički pravilniji i gdje je veća šansa za ozljedom? Kod mog navedenog zgiba ili njihanja ponija kao što rade crossfiteri?
Uvijek je striktni bolji, za sve, od karika do zgiba. S druge strane, ne treba odbacivati rukom kipping, on ima svoje prednosti (napisao sam ih vec) i podize efektivnost, jer ako ces raditi heroja "Angie" koji se sadrzi od 100 zgibova, 100 sklekova, 100 trbusnjaka i 100 cucnjeva gdje ti je ogranicenje vremena 20 minuta, logicno je da ces izabrati kipping umjesto striktnih, jasno je da ovo vrijedi i obrnuto gdje je npr. manji broj zgibova, onda idu striktni.

BTW. Posto si ocigledno neupucen, vise sam striktnih zgibova napravio na CF nego kipping. On se uopce ne forsira.

Citiraj:
Nisi, zato sam ti ja replicirao da ukažem na imbecilnost radnje takvih zgibova, jer će netko ovdje vidjeti takve zgibove i ozljedit se u pokušaju da ih napravi.
To sto je tebi imbecilno ne vrijedi za ostale, ti ih neces radit i miran si, imbecil je onaj koji ih pokusava napraviti bez adekvatnog trenera, isto kao da je radim npr. planche bez tutoriala.

Citiraj:
Ovo bi prije vrijedilo za tebe.
Ja sam napravio na stotine i stotine kipping zgibova, rame mi je na mjestu ne boli me nista, a striktnih necu ni napisati, ja imam temelja da ti napisem za striktne i kipping zgibove, dok ti..nemas, nego ti se dize zeludac na spomen CF, sto je samo tvoj problem.

Citiraj:
Daj mi molim te nacrtaj i objasni kako će se osoba koja visi sa šipke, ima hvat u širini ramena ili malo šire, te mu je cijeli donji dio tijela u statičnom položaju, kako će se takva osoba ozljedit pri pokušaju radnje zgiba?? Osim što se podrazumijeva da ih se radi zagrijan, jer vidim da i to treba napomenuti Ajnštajnima poput tebe.
Ja sam se ozljedio i pauzirao tjedan dana jer sam se isforsirao na strikni zgib, a radio sam ga pravilno, kao sto je i opisano, nema ti tu pravila, znam momke koji su ozljedili rame na skleku, znam i za kipping, znam i za karike..., nego jedino sto mozes to sprijeciti je da ne glumis pametnjakovica i da se mobiliziras svaki dan.

u biti, evo ti pravi striktni zgib, od osobe kojoj je zahvalno na stotine i stotine prof sportasa. http://www.youtube.com/watch?v=hPbZvtzgWx0
miki_st je offline   Reply With Quote