View Single Post
Staro 05.01.2014., 12:37   #493
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor alengrosevic Pregled postova
do koliko novaca?
Sto jeftinije to bolje, odnosno da bude u skladu sa zvučnicima (M-Audio BX5d2)

Citiraj:
Autor 2 die 4 Pregled postova
Srale, kupi si DAC, vjeruj mi ja probao i bolje je od bilo koje zvučne!
Svi dacevi sto sam gledao su cca 100€ pa na vise, ako imas nesto jeftinije, a da je opet dobro, slobodno predlozi

Citiraj:
Autor Bluzer Pregled postova
?

Eksterna, po mogućnosti sa balansiranim izlazima (pojačala u tim jeftinim monitorima ih itekako vole, zato i ima XLR ulaz) kao što sam ti već jednom u PM-u napisao. Kakvi mrtvi Xonari za monitore? Unijet će ti svu silu "šuma iz kućišta". Treba ti i kontrola glasnoće uostalom.
A gle, tek se navikavam na monitore i njihov zvuk. Trenutno su spojeni na integrušu i ne zvuči to tak lose. Sa kvalitetnim dac-om kojeg imam nisam probao, jer nemam rca-trs kabel.

Kontrolu glasnoce ja odavno imam rijeseno softverski, tj na misu i na tipkovnici, tako da mi fizički potenciometar ne treba.

Citiraj:
Autor Bluzer Pregled postova
Može. Aktivni monitori iz te cjenovne kategorije imaju vrlo jeftina pojačala (nagledao se i naslušao raznih modela, u pravilu pojednostavljena rješenja integriraca D klase poput LM3886) i prilično su osjetljivi na ulazni signal pošto ga, laički rečeno, "jako pojačavaju". Jednom sam testa radi spojio na integrirušu i to je bilo užasno, hrpa distorzije i šuma bez obzira na jačinu signala.

Razlika je znala biti do te mjere da bi se čula razlika u šumu između integriranog firewire kontrolera na matičnoj i odvojenog na pcie kartici sa svojim molex napajanjem koje bi onda išlo na firewire zvučnu.

No opet, ovisi od situacije do situacije. Ne mora nužno uvijek biti tako, no u svakom slučaju bi uzeo eksterno rješenje ako ne zbog ničeg drugog - onda zbog kontrole glasnoće.

Balansirani izlazi su dodatni bonus za čistoću i jačinu signala, ali mislim da nema zvučne s tim ispod 800-900kn.
Prijedlozi za neka sto jeftinija externa rijesenja?

srale7 je offline   Reply With Quote