Citiraj:
Autor Guls
Žao mi je što ti snižavam cijenu rada. Zaposli skupe ekonomiste da ti povećaju prodaju i prihode. Mislim zbilja...
No dobro, prošlo je vremena i vremena od mojih iskustava s radom u "fušu" jel. Danas ga više ne radim. Sorry, ne znam ništa i nemam pojma o ničemu. Bar ne u HR, gdje sam sebi i tebi nažalost "snizio" cijenu 
|
Da jesi, ali svi mi griješimo i nema smisla sad to nadopunjavat dalje, što se grijeha tiče tu sam možda čak kao ti

just kidding :P
Kako god bilo ja svom automehaničaru dam ekstra jer znam da ću dobiti znanje i garanciju ako nešto ne valja da će poslije to srediti.
Kao što su ti već ovdje rekli prije, kao i svim ostalima, instalacija plus driveri plus update plus spašavanje podataka plus dijagnosticiranje kvara, plus održavanje u smislu čiščenja...itd. ja da sam neuk po tom pitanju radije bih platio čovjeka kako spada i dobio pravu uslugu(znanje plus garancija ak treba uskočit neposredno nakon instalacije/popravka) nego nekog klinju koji će mi obaviti 80% posla.
Ja gledam na posao na način da ili je napravljen ili nije...sve ostalo su ciganska posla.
I hvala još jednom u ime cijele zajednice što tako cijeniš "našu struku".
Što se tiče naplate općenito...zavisno u kojem djelu Hrvatske čovjek živi, zavisno o situaciji...sve je već rečeno tu nema nikakvih dvojbi. Nema nikakvog problema ako netko to učini za kikiriki, i onda mu ovaj u budućnosti pomogne oko oko ovog onog kao cijepanje drva

, ili prijatelju nekom...ili iz ovog ili onog razloga...ali tako loše govoriti kao da je to kikiriki mislac od struke to je stvarno ponižavajuće i ružno.
Svatko može napraviti OS da "radi"...al ne može svatko napraviti OS da radi godinama čak...još kad uključimo hardver što je tebi očigledno slaba točka
Svi profesionalci drže do sebe i svoje usluge. Nije ta usluga sad karikiram 300kn. Iza te usluge stoji nešto. Zamisli to kao osnove zdravog tržišnog natjecanja. Klinjo će dobiti posao...2X....5X...10X...20X...ali u longterm-u ipak nastojim vjerovati da ljudi razmišljaju na način da žele kvalitetu od obavljenog posla pa makar se taj posao razlikovao naizgled jako malo u odnosu na neki amaterski posao.
Od kad je svijeta vrijedi ona izreka... : kolko para tolko muzike...ili nisam tolko bogat da kupujem jeftino...pa nije valjda da je cijeli svijet glup a ti si jedini pametan