View Single Post
Staro 04.01.2014., 12:08   #445
alengrosevic
Premium
Moj komp

alengrosevic's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor vga killer Pregled postova
Nikad mi nije bilo jasno zasto ljudi vole raditi za kikiriki. Pa radije radim sebi nekaj korisnog nego gubim 2-3 sata za niš.
Neki dan, reinstal win7, update, komplet office i 10-ak programa koji im trebaju 300 kn.
Kom se to ne svida pravac servis pa ce platit duplo
Citiraj:
Autor andreja-os Pregled postova
teško je sad nabiti cijenu ako si istoj osobi do sad radio za vodu od kiselih krastavaca... onaj tko cijeni tvoj rad taj će ti ga i platiti, ako baš nema novaca biti će iskren i reći, čuj nemam sad ali ti neću ostati dužan.

Moj sat je 200+pdv, neke usluge imaju cjenik
NPR instalacija novog OS sa backupom i vraćanjem podataka do 30 GB je 375 kn, ostali programi po satnici potrebnoj za instaliranje (klijent donosi instalacijske datoteke) a ako ih još ja tražim i downloadam onda je odokativna cijena, kako bi sve skupa bilo relativno prihvatljiva cijena. Najboljim frendovima radim za cijenu materijala, ruke ne naplaćujem a poznanicima odobram 30% na rad i 10% na dijelove. Svi to znaju i znaju da to meni plaća režije i stavlja kruh na stol i ne pada im napamet tražiti đabe, izađem u susret za plaćaje na rate i kompenzacije. troškovi firme nisu mali stoga se vodim onom... nema đabe ni u stare babe

čitajući malo ovu temu, ovo su smjernice kako bi trebalo razmišljati, bar u ovoj branši. Iako neki vjeruju da je instalacija MS OS-a piece of cake (što i jest za one koji znaju), pogledajte koliko samo košta sat vremena kod auto mehaničara, pa recimo koliko košta sat vremena u frizerskom salonu, pregled kod privatnog zubara itd (gledajući samo njihov rad, bez materijala, iako i na njemu deru). Kad ti tamo uzmu 300-500 kn(za posao), to je ok, ali ako ti netko posloži komp da možeš raditi (možda i zaraditi njime), onda je sve preko 100-150 kn previše. Mislim, neću ulaziti u rasprave, kolege su gore sve lijepo napisali, daljnje trkeljanje je bespotrebno.
alengrosevic je offline