View Single Post
Staro 04.01.2014., 10:04   #3505
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Po meni, HTC ima malo previše boljki/falinga zbog kojih im prodaja ne ide. Ovo je moje osobno mišljenje ili bolje reći zapažanja, bez namjere flejmanja.

1. nomenklatura - zna li netko u tom HTC-u brojati više od 1? HTC One porodica: One, X, X+, XL, Mini, Max, S, V, XC, SC, VX, ST,... Full originalno. Pa se ti snađi. Da mi prodavač to počne recitirati, vjerojatno bi mi slijedeće pitanje bilo: "Šta imate od Sonyja/Applea/...?"

2. preklapanje modela - zamislite da vam netko ponudi dva mobitela od istog proizvođača, hardverski praktički identična za istu cijenu s time da jedan ima sd slot i promjenjivu bateriju, a drugi nema. Kojega biste uzeli?
http://www.gsmarena.com/compare.php3...&idPhone2=5537

3. manjak modela - fale mid range modeli, nekakav nasljednik One S modela u X/S/V liniji. Dovoljno dobar da vrti najnovije aplikacije i igre, a opet dovoljno jeftin da si ga možeš priuštiti. Ovako ima low end Desire liniju i high end One.

4. manjak sd slota - lakše je kupca oderati za preskupu dodatnu memoriju nego staviti sd slot u kojeg će staviti jeftinu mem. karticu. Rikne mob - odu slike u 3pm.

5. kamera - koliko god UltraPix kamera bila dobra po noći, toliko je slaba (u odnosu na konkurenciju) po danu. Osim toga, ljudi se pale na velike brojke, a ona ima 'jadnih' 4MPix kakve su imali mobiteli prije 5g. I sad ti objasni Average Joeu da je njen pixel k'o tacna za čevape. A ni pouzdanost joj nije jača strana - stalno neki bugovi i kvarovi. Ili rikne kompletno ili daje neke čudne slike u rasponu od žute do lila dominirajuće boje. Napravi hebenu UltraPix kameru sa >10Mpix! Ugledaj se na Nokijinu PureView - super fotke i MPix na bacanje!

6. sudski procesi - HTC redovito puši na raznim sudovima i to uglavnom od Nokie. Apple i Samsung imaju vlastitu koljažu i prepucavanje, ali obzirom da su antipodi sa brdom obožavatelja i hejtera, to ide u prilog prodaji. HTC se zamjerio praktički najpozitivijem brandu u toj branši i to mu ne ide u prilog.

7. marketing - katastrofa

Vjerojatno bi se tu dalo napisati još toga (npr. visoke cijene), ali mislim da je i ovo dosta.