View Single Post
Staro 03.01.2014., 18:28   #452
jacobbb
Premium
Moj komp

jacobbb's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Evo danas bio u shoppingu i uzeo sam na kraju Toshibu od 3Tb (HDWC130EK3J1), eksterni disk. 2g garancije.

Što reći, na prvi "pogled" ne izgleda loše. Dapače, izvana (dizajnom) super izgleda.

Ono što me je odmah malo "razočaralo" je što nema on/off gumbića kao moj stari LaCie 1Tb disk koji imam, kao ni drugih 116 ulaza koje LaCie ima (kojih nikada nisam ni koristio lol), Toshiba naime posjeduje samo izlaz za struju, i izlaz za USB. I to je sve! I kablovi koji dolaze sa Toshibom su duplo kraći od LaCie diska, svi do jednog, od napajanja do USB kabla. Nije da su prekratki ali da bi bilo dobro da su suži - bilo bi. To je uglavnom to od negativnog dijela.

Što se tiče ostalog, disk je izuzetno tih, da nema plave lampice sa strane koja bljesika skoro pa ne bi ni znao da radi. Čuje se jedino kad se pali iz standby-a, tad kao malo zakriči ali jako jako malo, i ono što mi je čudno - čuje se svaki put kad brišem recycle bin - iako nema ništa što sam bacio sa samog diska u smeće, on malo zazuji tad. I to je to. Moj stari LaCie se tu puno više čuje, i kod paljenja i kod rada. Jedino što je Toshiba toplija od LaCie-a, LaCie je ladan ko led i nakon cijelodnevnog rada, Toshiba je topla (nije vruć, samo topao!). Ima li uopće Toshiba kakav ventilator unutra? Kad ga stavim skroz na uho nešto se čuje, moro bi biti ventilator to

Brzina prijenosa podatka je naravno nemjerljivo na strani Toshibe pošto je ona ipak 3.0 dok je moj stari LaCie 2.0, pa neću to ni uspoređivati.

Uglavnom, za sada sam zadovoljan. Imam još nekoliko eksternih Toshibinih diskova (manjih od 3Tb) i svi do jednog rade bez premca iako su neki praktički 24/7 spojeni na komp, a jedan je prošao pola Europe, slao ga poštom nekoliko puta a tamo se vjerojano i pošteno izudarao (bacanje pošiljaka i sl) i eto još uvijek je živ i zdrav. Zbog tog razloga sam se na kraju odlučio da opet uzmem Toshibin disk, nadam se da ćemo i dalje njegovati dobre odnose kao i do sada, odnosno da će i taj novi raditi jednako kao i stari
jacobbb je offline   Reply With Quote