View Single Post
Staro 03.01.2014., 14:43   #122
m4dm4n
Does youer dewg byte?
Moj komp

m4dm4n's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor fanATIk
Khm, jesi cuo za pojam valna duljina svjetlosti? Svjetlost je val.
To je isto kao da mi kažeš da je model atoma vodika koji smo učili u školama točan.

http://www.wired.com/images_blogs/wi...photonRev1.pdf

I još jedan super citat koji vrijedi za puno tehničkih grana a ne samo za fiziku :

"But then why is the photon model in textbooks? I would say it is because of educational inertia. Who writes the textbooks? If you answer “people”, then you are correct. But where do these “people” learn physics? If you said “textbooks”, that would be a fairly nice answer. So, people learn from textbooks that have photons. Next they write a textbook, so clearly they will have photons in their books. Simple."

Citiraj:
Autor Neo-ST
Kako misliš?
To je više bila šala. Definitivno ne mislim da onog trenutka kada izađemo iz solarnog sustava "all hell breaks loose". No definitivno čim se objekt makne van atmosfere, postavi na mjesec, u orbitu Jupitera, pošalje van galaksije (itd) , svaki taj specifičan prostor ima svoja pravila na koja se mora razmišljati. Naravno, govorim o objektu zvan čovjek, fkors.

Zadnje izmijenjeno od: m4dm4n. 03.01.2014. u 14:56.
m4dm4n je offline   Reply With Quote