Citiraj:
Autor pokra89
A sad ko oce za 10,15% bolji uredaj dat 50,60% vise para, samo neka da.
Dok je ovaca nece falit vune
|
Da te malčice demantiram, doduše na jednom primjeru, ali vjerujem da ih ima još samo kako to obično biva sa problemima, ljudi ih ne žele ili teško priznaju.
Dakle ja sam išao onime, puno jeftiniji, a iste specifikacije (skoro) kao neki brand name uređaji, pa sam kupio Cubot GT 99.
Svi znaju da ovaj, kao i skoro svaki drugi MTK uređaj ima problema sa GPS-om, ali taj sam rizik svjesno prihvatio. Međutua, konkretno ovaj moj ima jako velikih problema/bugova sa GSM mogućnostima/funkcijama.
Naime, ja sam vozač, prolazim cijelu Hr. i mogu pričati iz iskustva. Signal (čak i sa fix-evima i isključenim 3G) je katastrofičan ili nepostojeć tamo gdje ga svi moji kolege imaju po Hr. jedina razlika između nas je što oni imaju ili Nokie ili HTC-ove ili Samsunge ili Sonye. Ne nužno vrh njihove ponude, ali brand name uređaje i da svi smo na istoj mreži VIP.
Ja imam jedan jako veliki problem s ovim uređajem, a taj je da dok koristim BT slušalicu (savjestan vozač

) u 99% slučajeva se desi sljedeće;
-ja zovem nekoga, taj netko se javi, ako imam sreće razgovor privedem kraju, a nažalost u 20% slučajeva ni to ne uspijem da se ne prekine veza, i kad sam poklopio iz nekog (meni nejasnog) razloga, GSM antena se isključi, odmah.
-kada mene netko zove, ja se javim, isti slučaj kao gore i na kraju GSM antena se isključi,
Ovo je jako veliki problem (tako da sada koristim fizičku slušalicu umjesto BT) za mene kao vozača jer su mi potrebne informacije putem telefona brzo i često, a zbog ovoga je to nemoguća misija. Da ne spominjem da slušalica nije riješenje.
Stoga ja širojih ruku pozdravljam poteze Motorole (Googla) sa svojim MOTO G uređajem i njegovom cijenom, i smatram da svatko tko razmišlja o kupovini mobitela od 1200kn + (a mene je moj cubot ispao 1021kn i da sam znao dao bi još 500 i kupio pravu stvar) neka ne gleda ove jeftine kineze jer ako mu treba telefon, gadno će se zahebati.
Na drugu stranu, ovaj moj Cubot je savršen u svemu ostalome, ekran, odaziv, otvaranje aplikacija, baterija... (kvaliteta izrade nije baš naj naj, ali je ok) i ako vam netreba pouzdan GSM signal ili GPS uopće (jer je neupotrebljiv) onda slobodno, ali ako želite uređaj koji može to sve onda dajte 1500kn i kupite si neki od brand name uređaja, nećete požaliti.
Pogledajte samo Samsung galaxy s3mini, ma mob je BOMBETINA a ja sam ga (nakon što sam kupio sebi cubota) uspio kupiti curi za 1300kn sa njuškala, novi sa garancijom od tele 2 (otključan) odmah bi se mjenjao i nadoplatio za njega ili recimo tak MOTO G ili neki htc pa čak i Nokie sa Windowsima.
Odredite si prioritete i po tome birajte.
Ja se samo nadam da će MOTO G i Google NEXUS potaknuti i druge da izbacuju uređaje sličnih cijena (dakle niskih) i specifikacija, jer očigledno je da je to moguće i bez gubitaka!
LP i odo radit sa hebnom slušalicom u uhu